Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Řidič Fabie nezvládl jízdu na mokré silnici a trefil Audi, při nehodě se zranily i dvě děti

Projet na mokré silnici zatáčku nezvládl ve středu ráno u Ludíkova na Blanensku padesátiletý řidič Fabie. Při projíždění zatáčkou vylétl do protisměru, kde se střetl s vozem Audi. Muž přitom vezl manželku a dvě děti. Při nehodě se zranila celá posádka auta, stejně jako řidička Audi.

Děti utrpěly zranění, se kerými musely být do nemocncie transportovány vrtulníkem. O manžele spolu se zraněnou čtyřiapadesátiletou řidičkou Audi, která cestovala sama, se postarali záchranáři. Účastníci nehody podle mluvčí záchranky Michaely Bothové utrpěli lehká až středně těžká poranění.

Předběžná škoda je na Fabii zhruba 20 tisíc a na Audi půl miionu korun. „Provedená dechová zkouška na místě nehody byla u obou řidičů negativní," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Policisté přitom nabádají řidiče k opatrnosti, především na mokré silnici. „Vlhkost silnice snižuje tření mezi pneumatikou a povrchem vozovky, čímž se mění chování motorového vozidla, zejména se prodlužuje brzdná dráha. Při rychlejším průjezdu zatáčkou, tak může dojít ke smyku, a proto je potřeba na toto myslet a rychlost jízdy přizpůsobit panujícímu počasí," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky nehoda, zranění, děti, fabie, Audi, silnice, havárie, Škoda Fabia, okres Blansko

FOTO: Řidič Fabie nezvládl jízdu na mokré silnici a trefil Audi, při nehodě se zranily i dvě děti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.