Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně si všímají nového trendu. Zdivočelí lidé kamenují autobusy a ničí protihlukové stěny

Vrásky na čele přibývají brněnskému dopravci i strážníkům, kteří v posledních dnech řeší několikátý útok na autobusy. Zdivočelí cestující nejčastěji hází na spoje kameny. Naposledy muž přesně mířeným hodem vysklil okno, což přimělo k akci pracovníky v uniformách. Potíže s vandaly jsou rovněž na nové tramvajové trati v Plotní ulici.

V Brně zaznamenal dopravní podnik a městská policie hned tři případy frustrovaných Brňanů, kteří ničili majetek dopravce. V centru města rozkopal mladík s noži v ruce autobus, další pak v Mariánském údolí hodil kámen po voze kvůli tomu, že nestihl spoj. Na stejném místě nyní řádil dvaačtyřicetiletý muž, který šutrem zasáhl a vysklil okno. s

„Tak velké poškození okenních skel a navíc brzy po sobě rozhodně není běžné. Pokud k útoku vandaly dochází, tak to většinou bývají skla ve dveřích našich vozů,“ sdělila Drbně mluvčí Dopravního podniku města Brna (DPMB) Hana Tomaštíková

Hlídka městské policie, která u všech případů figurovala, podezřelé chytila. Utéct tak nestihl ani vrhač kamenů z lokality, která se dříve jmenovala po komunistickém prezidentovi Klementu Gottwaldovi. „Hlídka muže dopadla přímo na konečné. Škoda se pohybuje okolo 15 tisíc korun,“ uvedl Jakub Ghanem, mluvčí Městské policie Brno. 

Rozbité autobusy ale nejsou jediným problémem, který v moravské metropoli řeší. Vandalové si oblíbil ničení nedávno rekonstruované tramvajové trati v Plotní ulici. Někdo tam třikrát po sobě rozbil protihlukové stěny. „Spolu s Policií ČR pátráme po svědcích, kteří tuto formu vandalismu v místě viděli a mohli by poskytnout informace vedoucí k dopadení pachatelů. Výměna jednoho skla tohoto typu totiž stojí přes 200 tisíc korun,“ dodala Tomaštíková.

Plotní ulice, kde lidé ničí protihlukové stěny

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, MHD, Autobusy, Kameny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Zdivočelí LIDÉ? NE ZDIVOČELÁ HANEBNÁ ZVĚŘ!!!

Středa, 15. února 2023, 11:19Odpovědět

Diskutér T.

JSEM PLNĚ PRO!!! a řezat pracky!!!

Neděle, 12. února 2023, 21:02Odpovědět

Martin Krocil

100 ran bičem + 4 roky v dole a "mladík" dospěje...

Sobota, 11. února 2023, 13:30Odpovědět

Jaroslav Benda

Vsichni vi,kdo to dela,dokud nedostanou prez palici a nezmeni se zakon,tak to bude porad stejny,niceho se neboji a to je to

Sobota, 11. února 2023, 10:51Odpovědět

Vladimir Puntikaty

Maji hovada jezdit na čas. Kdykoliv jedu z práce tak to má sekeru jak prase a ještě ty hovada nezastavujou na zastávce na znamení a můžete mávat jak osel. Sám sem říkal že to začnu řešit šutrem protože kuli těch zmrdu mi několikrát týdně ujede vlak a to už mě sakramenský pije krev. Kuli těm kurvám jezdím raději autem. Ale když už musím tak šutr do kapsy.

Sobota, 11. února 2023, 10:36Odpovědět

Mira Glőckner

Ona každá doba s sebou nese něco dobrýho a něco zlýho. Tady by třeba hodně pomohla gumoléčba, při opakování ručně kopat tunely a žrádlo až po určitých metrech. Demokracie by měla mít svoje meze!

Sobota, 11. února 2023, 09:33Odpovědět

Milan Hladký

Tak hezké, že všichni víte jak to řešit, ale uranové doly už nemáme. A kdo z Vás by chtěl být v práci vedle takového vejlupka ? Kdo z Vás, mít tu možnost, by si troufnul ho vzít do práce ?

Sobota, 11. února 2023, 08:17Odpovědět

Marie Glanczová

jak píší mladíci...všichni víme kdo to je-sebrat jim dávky a poslat do práce

Pátek, 10. února 2023, 22:29Odpovědět

Jiří Peš

To je ta dnešní mládež, která nemá roupama co dělat. A co se týká té protihlukové stěny na Plotní, tak to se dalo čekat. Tam to vandaly přímo provokuje. Konec konců, ty stěny jsou tam pěkná hloupost. V Práglu v centru by si takovou příšeru nepostavili.

Pátek, 10. února 2023, 19:34Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Poslat do uranových dolů a dělat šestnáctky dokud je roupy nepřejdou.

Pátek, 10. února 2023, 16:25Odpovědět

Diskutér T.

Upravit zákon - KRIMINÁL PRO TYTO VANDALY!!!!!!

Pátek, 10. února 2023, 14:22Odpovědět

V Brně si všímají nového trendu. Zdivočelí lidé kamenují autobusy a ničí protihlukové stěny  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.