Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Inspektory ve znojemském Lidlu naštvaly kbelíky na vodu. Stály mezi paprikami a koprem

Nemilé překvapení si pro kontrolory nachystali zaměstnanci supermarketu v jihomoravském okresním městě. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) si při návštěvě všimla, že v prodejně ze stropu kape voda přímo na potraviny. Tekutinu navíc zachytávaly kbelíky postavené mezi zeleninou.

Vynalézavé řešení problému s vodou se nelíbilo inspekci při kontrole prodejny Lidl v Přímětické ulici ve Znojmě. Jejich pozornost upoutaly regály se zeleninou a ovocem, kde mezi zbožím stály plastové nádoby, které měly za úkol pochytat kapky prosakující tekutiny.

Na stropě přímo nad baleným i nebaleným sortimentem byl totiž poškozený strop, na kterém chyběly podhledové desky. Voda tak kapala kromě kbelíků i přímo na nabízené potraviny.

„To znemožňovalo zajištění řádných hygienických podmínek pro jejich skladování,“ vysvětlili pracovníci SZPI s tím, že hrozila kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor. Kvůli prohřeškům kontroloři nechali část obchodu, kde intenzivně prosakovala voda, uzavřít.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky Znojmo, Lidl, potraviny, SZPI, kontrola, inspekce, zelenina, ovoce, hygiena

Inspektory ve znojemském Lidlu naštvaly kbelíky na vodu. Stály mezi paprikami a koprem  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.