Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Požár, při kterém loni zemřely tři děti, způsobil elektrický přímotop

Za příčinou požáru, při kterém v Oleksovicích na Znojemsku v březnu loňského roku tragicky zemřely tři malé děti, stál elektrický přímotop. Policisté tak po několika měsících ukončili vyšetřování nešťastné události.

Podle policejní mlučí Lenky Drahokoupilové nešlo o úmysl žádné knkrétní osoby. „Prověřili jsme všechny okolnosti, jak mohlo k požáru dojít, a zavinění konkrétní osoby jsme vyloučili," uvedla mluvčí. Na vině yl podle ní byl elektriký přímotop. 

Požár vznikl v noci, dospělí se ještě stihli zachránit

Požár vznikl v noci na pondělí 12. března. Ve starším rodinném domu zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. Plameny zlikvidovali po více než dvou hodinách. Na místě byli jako první dobrovolní hasiči  dospělí s výjimkou invalidní nejstarší obyvatelky domu už byli venku. Hasiči pak vynesli ze zakouřeného objektu děti a seniorku. Dvě z dětí se záchranáři ještě pokoušeli resuscitovat, ale bez úspěchu.

„Čtyři dospělé jsme rozvezli do zdravotnických zařízení. Zasahovala tam i letecká záchranná služba. Ženu staršího věku jsme přepravili vrtulníkem na urgentní příjem do Brna. Další tři dospělé jsme vezli do znojemské nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Žena převezená do Brna se podle mluvčího Fakultní nemocnice Pavla Žáry nadýchala zplodin, ale byla mimo ohrožení života. Teď je stabilizovaná a byla převezena na interní lůžko, uvedl Žára.

Vícegenerační rodina měla domek pronajatý, pocházela odjinud. Podle starosty rodina v Oleksovicích žila asi dva roky. Šlo o ženu s dětmi a partnerem, její matku a babičku. Na pomoc rodině vznikla krátce po tragédii veřejná sbírka.

ČTĚTE TAKÉ: Vznikla sbírka na podporu rodiny, která při požáru přišla o tři děti

Foto HZS JMK

Štítky Oleksovice, Znojemsko, hasiči, požár, děti, smrt, okres Znojmo, rodina, Brno

Požár, při kterém loni zemřely tři děti, způsobil elektrický přímotop  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.