Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vznikla sbírka na podporu rodiny, která při požáru přišla o tři děti

Lidé mohou počínaje dneškem přispět na pomoc rodině postižené tragickým požárem domu v Oleksovicích na Znojemsku. ČTK to řekl ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek. Charita účet zřídila. Při pondělním požáru zemřely tři děti, čtyři dospělí se zranili, oheň poničil dům.

„Panu starostovi jsme pro tuto rodinu nabídli jak pomoc materiální, tedy oblečení, deky, boty, potraviny, tak i finanční pomoc z Tříkrálové sbírky. Jde o 25.000 korun, což považujeme za první pomoc na nejnutnější věci, které potřebují pro život," uvedl Adámek.

Rodině mohou přispět i lidé z řad veřejnosti, a to na sbírkový účet 43-6729060267/0100 VS 111.

Rodině finančně pomůže také obec Oleksovice, která z rozpočtu vyčlenila 50.000 Kč na financování nezbytně nutných oprav poničeného domu. Pozůstalí zatím mohou využít náhradního ubytování ve vedlejší obci Stošíkovice.

Vyšetřování tragického požáru může trvat měsíce

U požáru hasiči v pondělí zasahovali přibližně od 4:00, plameny zlikvidovali po více než dvou hodinách. Požár kompletně zničil jednu místnost, ve které byly děti. Kouř a sálavé teplo poškodily další místnosti včetně chodby. Dospělí s výjimkou invalidní nejstarší obyvatelky domu byli při příjezdu hasičů venku. Hasiči pak vynesli ze zakouřeného objektu děti a seniorku. Dvě z dětí se záchranáři ještě pokoušeli resuscitovat, ale bez úspěchu.

Příčinu požáru vyšetřovatelé zatím neurčili, může to trvat týdny až měsíce. Známa stále není známa ani výše škody, kterou požár napáchal.

Vícegenerační rodina měla domek pronajatý, pocházela odjinud. Rodina podle starosty v Oleksovicích žila asi dva roky. Šlo o ženu s dětmi, její matku s partnerem a babičku.

Foto Události Brno | Zdroj ČTK

Štítky požár, Oleksovice, děti, úmrtí, sbírka, rodina, dům, Znojmo, Tříkrálová sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vznikla sbírka na podporu rodiny, která při požáru přišla o tři děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.