Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U Slavkova honili klokana. Rozverný skokan toužil po návštěvě hřbitova

Za poznáním opravdového venkovského života se do světa vypravil zvídavý klokan z Vyškovska. Znuděné zvíře uprchlo v noci rozespalému majiteli, příliš daleko se ale na své pouti nedostalo. Po cestě na hřbitov v Křenovicích ho spatřili udivení místní, kteří poté s policisty rozverného vačnatce horko těžko honili.

Kuriózním telefonátem zpestřili noční službu slavkovským policistům zaskočení obyvatelé Křenovic. Unavené spáče z dřímání vyrušil rozpustilý klokan, jenž si vesele poskakoval po celé vesnici. Hlídka proto neváhala a po oznámení se vydala k tamnímu hřbitovu, kam malý tvor zamířil.

„Bylo zřejmé, že policisté budou mít chvíli o zábavu postaráno. S pomocí místních obyvatel se ho snažili odchytit, což nebylo vůbec jednoduché,“ okomentovala policejní mluvčí Andrea Cejnková. Odvážný vačnatec, jenž utekl z nedaleké vísky, si ze svých lovců neúprosně tropil legraci dlouhých čtyřicet minut. Poté, co si všichni přítomní při odchytu pořádně protáhli nohy, se nad nimi šibal smiloval a nechal se bezpečně nahnat do velké klece.

Pobavené zvíře si pak převzal pracovník sběrného dvora a policisté se dali do pátrání, komu útěkář patří. „Podařilo se zjistit, že bydlí u chovatele ve vedlejší obci.  Vypadá to, že využil vhodné příležitosti a přes pole se vydal na výlet,“ sdělila a dodala, že nyní už je netradiční mazlíček zpět v teple svého domova.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Vyškovsko, klokan, policisté, hřbitov, zvíře, policisté, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Slavkova honili klokana. Rozverný skokan toužil po návštěvě hřbitova  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.