Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Ve Vyškově vzniklo první veřejné grilovací místo

Obliba veřejných grilovacích míst roste. Velká města se jimi snaží vyjít vstříc svým obyvatelům, kteří si rádi pochutnají na něčem grilovaném. Venkovní posezení budou moci brzy svolat už také Vyškované. Nový prostor vznikl za dětským dopravním hřištěm. Přístupný veřejnosti bude podle města v následujících dnech.

Součástí místa je také otevřené ohniště s lavicemi. Prostor se dočká i dvou nových odpadkových košů. „Jelikož bude místo pro grilování lákat celé rodiny, rozhodli jsme se ještě pro stavbu malého prostoru pro nejmenší děti. V místě je tak houpačka s houpadlem,“ prozradil místostarosta Vyškova Karel Jurka.

K dispozici bude grilovací místo i menší ohniště. Možné bude používat klasické dřevo i dřevěné uhlí. Zájemci si budou nosit své. „Pevně věříme, že novinka nebude lákat vandaly. Všechno přináší svá rizika. Grilovací místo je nicméně snad natolik zajímavé, že si nikdo nedovolí prostor ničit,“ poznamenal místostarosta.

Ačkoliv byla režie novinky v rukou radnice, s nápadem přišla společnost BKR ČR, s. r. o. - Výrobní závod VELUX ve Vyškově. „Letos v září oslavíme ve Vyškově 20 let od otevření první haly. K této příležitosti jsme chtěli poděkovat nejen zaměstnancům, ale také obyvatelům Vyškova za léta podpory. Postavit gril, přístupný všem, aby se tu mohli lidé scházet s rodinou a přáteli, nám přišlo jako skvělý nápad,“ vysvětlil ředitel BKR ČR Pavel Říman.

Od Zaměstnanecké nadace VELUX, která finančně podporuje zaměstnance v tíživé životní situaci nebo studia jejich dětí, ale také charitativní a veřejné neziskové projekty, obdrželo město na vybudování veřejného grilovacího místa příspěvek ve výši 212 tisíc korun.

 

Autoři | Foto Město Vyškov | Zdroj s použitím TZ

Štítky veřejný gril, Vyškov, grilování, Karel Jurka, Velux, BKR ČR, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Ve Vyškově vzniklo první veřejné grilovací místo  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.