Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z řeky Svitavy vytáhli tělo mrtvého muže. Oživování bylo marné

Velké drama se odehrálo na břehu řeky Svitavy u blanenského autobusového nádraží, kde si lidé všimli, že po vodě plave bezvládné tělo. Jako první dorazili na místo policisté, kteří muže vytáhli a usilovně oživovali, což se na chvíli dokonce povedlo. Jenže utonulý nakonec boj o život prohrál.

Těla, které nevykazovalo žádné známky života, si všimla žena v neděli večer. Zrovna šla kolem autobusového nádraží, když uviděla na hladině muže. S pomocí se obrátila na policisty, kteří dělali, co mohli, aby jedinci pomohli. „Jeden z policistů sundal výstroj, kterou i se služební zbraní předal kolegovi, který zajistil místo a komunikaci s operačním střediskem. Pak společně s civilistou skočili do vody, přeplavali řeku a vytáhli muže na druhý břeh,“ popsal v úterý mluvčí policistů Pavel Šváb.

Boj o život pokračoval až do příjezdu hasičů a záchranářů. Strážci zákona poskytovali zraněnému první pomoc. Dokonce se na chvíli zdálo, že jejich úsilí bude úspěšné. Jenže utonulý utrpěl natolik vážná poranění, že jim nakonec podlehl. „Na místě se muže ještě podařilo oživit, bohužel boj o svůj život prohrál v nemocnici,“ dodal Šváb s tím, že policisté nyní celou událost včetně příčiny vyšetřují. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Policie, Blansko, Svitava, Oživování, Smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

ANI NENÍ ZMÍNĚNO, ZDA TO BYL SEBEVRAH, KOLIK LET, ZDA BYL POD VLIVEM, APOD - NEÚPLÝ ČLÁNEK S CHYBAMI!!

Středa, 6. září 2023, 14:25Odpovědět

Z řeky Svitavy vytáhli tělo mrtvého muže. Oživování bylo marné  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.