Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šéf MotoGP pozval premiéra na závody, chce pomoci s řešením budoucnosti české GP

Jednání o budoucnosti brněnské Grand Prix nemají konce. Největší sportovní akce na našem území doslova bojuje o život. O víkendu se v Německu sešla ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová s Carmelem Ezpeletou z promotérské společnosti Dorna a řešili možnosti konání Velké ceny České republiky v roce 2015.

Ulmanová informovala šéfa MotoGP Ezpeletu o stavu vyjednávání o finanční účasti státu na konání závodu mistrovství světa v Brně. Dosavadní kroky vlády vedly k poskytnutí záruky 30 milionů korun, které však ani zdaleka nedosahují výše potřebné pro úhradu tzv. zalistovacího poplatku. Účast v prestižním seriálu je vykoupena investicí a 1,44 milion Eur, které figurují na faktuře od společnosti DORNA, znamenají každoroční boj pořadatelů s napnutým rozpočtem. "Vysoce oceňujeme vstřícné kroky, které vláda a její členové v čele s panem premiérem pro zachování Grand Prix České republiky činí, stejně tak si ceníme podpory, kterou nám vyjadřují představitelé Jihomoravského kraje a Statutárního města Brna," řekla k finanční pomoci Ulmanová. Také se zároveň omluvila za neadekvátní bezprostřední reakci po překvapivém snížení částky o 25 %.

Ředitelka brněnského závodního okruhu byla nucena podat formální výpověď smlouvy se společností DORNA, zajišťující konání závodu MotoGP v České republice. "Zároveň jsem však pana Ezpeletu informovala, že stále probíhají jednání na úrovni politické reprezentace s cílem vyřešit především systémovou podporu závodu do dalších let. Carmelo Ezpeleta ocenil snahu politické reprezentace zachovat závod Grand Prix České republiky a na základě toho jsme se dohodli, že technické kroky k vypovězení smlouvy budeme činit po osobních jednáních v průběhu letošního ročníku Grand Prix ČR 15. – 17. srpna," dodala Ulmanová.

Carmelo Espeleta vyjádřil podporu dalšího konání závodů motocyklového šampionátu v České republice a chce aktivně pomoci s řešením současné situace. Jako vstřícný krok pozval premiéra České republiky Bohuslava Sobotku na srpnovou Grand Prix ČR, kde by se s ním rád sešel a osobně celou věc projednal.

Brněnský závod je nyní v jistém vzduchoprázdnu, kdy není součástí plánu na příští sezonu šampionátu, zároveň je však česká účast stále možná. Ivana Ulmanová dále vyjádřila obavu, že pokud ČR ztratí pořadatelství závodu MotoGP, bude jeho návrat v budoucnu obtížný, či spíše nemožný. 

Štítky automotodrom, Grand Prix, financování, Brno, ezpeleta, dorna, motogp, Česko, Německo, Masarykův okruh, Grand Prix ČR, Bohuslav Sobotka, Carmelo Ezpeleta, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf MotoGP pozval premiéra na závody, chce pomoci s řešením budoucnosti české GP  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.