Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Basketbalistky Brna prohrály v Evropské lize s Krakovem 61:67

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály ve druhém kole Evropské ligy ve skupině B s Wislou Krakov 61:67. Českým vicemistryním se nepodařilo navázat na předcházející dvě domácí vítězství ve vzájemných duelech. Ještě 44 sekund před koncem po trestných hodech Hanušové snížily Brňanky na rozdíl jediného bodu, ale stejně jako v prvním duelu v Šoproni nezvládly závěr.

Po vyrovnaném úvodu získal vedoucí tým polské ligy v poslední minutě úvodní čtvrtiny šestibodový náskok. Brňanky měly v obraně problémy s výškovou převahou soupeřek, v podkošových soubojích se prosazovala hlavně Američanka Lavenderová, která si dokázala chytrou hrou vypracovat střelecký prostor.

Při jejím bránění si domácí hráčky často připisovaly fauly. Lavenderová zaznamenala 34 bodů a přidala deset doskoků. V úvodu jí dobře sekundovala i 200 cm vysoká lotyšská pivotka Tamaneová.

Basketbalistky Krakova postupně získaly až desetibodový náskok, v poslední čtvrtině z něj však bojovně naladěné domácí basketbalistky začaly ukrajovat. Polský tým ztratil jistotu, častěji chyboval a přestala se mu dařit střelba.

Signál k obratu dala zejména Hanušová, které se dařila i střelba z větší vzdálenosti a zaznamenala tři tříbodové koše. Vedle ní se v koncovce prosazovala i Keyová, otočit stav se ale Brňankám nepodařilo.

Zdroj ČTK

Štítky basketbal, Brno, imos, evropská liga, Krakov, basketbalista, Wisła Kraków, IMOS Brno, a.s., Sopron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky Brna prohrály v Evropské lize s Krakovem 61:67  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.