Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Abraham vyrazí do nové sezony na nové motorce

Po nepříliš úspěšné loňské sezoně se začíná motocyklový jezdec Karel Abraham připravovat na tu letošní. Zásadní změna, se kterou tým Cardion AB Motoracing do závodů nastoupí, je nový motocykl značky Honda, který jezdec ve čtvrtek představil.

Stroj konstrukčně vychází z továrního modelu, se kterým loni startoval i úřadující mistr světa Marc Marquez. „Oproti prototypu se liší například větší nádrží,“ řekl mluvčí týmu Jiří Smetana.

Abraham se na novou motorku poprvé posadí začátkem února na zimních testech v malajském Sepangu. „Mrzí mě, že jsem se na ní nesvezl už na podzim ve Valencii. Jsem zvědavý, jak se mi na ní pojede,“ sdělil Abraham.

Doplnil, že nyní potřebuje nabrat co nejvíc síly. „Dřív jsem na testech jezdil běžně kolem padesáti kol denně, což letos ze začátku ještě nepůjde,“ myslí si jezdec. Dělá však vše proto, aby byl stoprocentně připravený na oficiální březnové testy v Kataru a první letošní závod.

Brněnští fanoušci si budou moct motorku přijít prohlédnout začátkem března na veletrh Motosalon. Živě v akci ji pak uvidí na srpnové velké ceně, která letos hlásí větší zájem o lístky. „Přesná čísla ještě nejsme schopni říct, nicméně z vlastního předprodeje usuzujeme, že se nárůst pohybuje nad hranicí deseti procent,“ informovala výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Celkovou návštěvnost však odhadnout nelze, jelikož polovina vstupenek se většinou prodá až v závodní víkend. „Naopak vyprodané jsou už lístky na tribunu A, ze které jsme letos udělali kemp,“ dodala Ulmanová.

Autoři

Štítky Karel, Abraham, brno, velká, cena, automotodrom, MotoGP, motorka, Karel Abraham, Honda, Marc Márquez, Jiří Smetana, Valencie, Katar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abraham vyrazí do nové sezony na nové motorce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.