Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V jihomoravské metropoli vyrostla moderní loděnice. Poslouží nadějným kanoistům i dětem

V jihomoravské metropoli vznikla nová loděnice pro kanoisty. Budova u řeky Svratky v brněnském Jundrově nabídne zázemí nejen pro stávající členy, ale i pro rozrůstající se skupinu dětských zájemců. Rychlostní kanoistika totiž patří mezi jeden z nejúspěšnějších českých sportů.

Nově zrekonstruovaná loděnice v areálu TJ Lodní sporty Brno ve Veslařské ulici u řeky Svratky potěší nejen stávající sportovce, ale také děti. V areálu za osmadvacet milionů korun totiž zaměstnanci plánují například několik příměstských táborů, kde si školáci během letních prázdnin užijí zábavu.

TJ Lodní sporty Brno sdružuje profesionální i rekreační veslaře, jachtaře a kanoisty. Dlouhodobě vychovává české talenty. Pod hlavičkou tělovýchovné jednoty začínali například hvězdná veslařka Miroslava Knapková nebo kajakář Pavel Holubář. 

Původní budova loděnice a také provozní budova byly již delší dobu v havarijním stavu. Rekonstrukce začala před téměř dvěma lety, ze sedmdesáti procent náklady pokryla Národní sportovní agentura. Jihomoravský kraj přispěl ze svého rozpočtu dva a půl milionu korun. 

Brněnští kanoisté chtějí proměnit chátrající loděnici na Svratce. Žádají o pomoc město, kraj i stát

Probudit rychlostní kanoistiku na řece Svratce a vrátit Brno zpět mezi českou špičku. Kanoisté z oddílu TJ Lodní sporty Brno představili projekt na obnovu chátrající loděnice na ulici Veslařská v Jundrově. Hlavní budova je už v havarijním stavu a...

„Rychlostní kanoistika patří mezi jeden z nejúspěšnějších českých sportů. Už teď má klub ve svých řadách nadějné juniorské reprezentanty a ostatní zájemce nová loděnice třeba pobídne k tomu, aby si sport vyzkoušeli,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JMK

Štítky TJ Lodní sporty Brno, kanoe, tábor, sport, řeka, Svratka, rekonstrukce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihomoravské metropoli vyrostla moderní loděnice. Poslouží nadějným kanoistům i dětem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.