Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zařízli jste nás, zuří reprezentační futsalisté na brněnskou firmu. Zápasy přesunou jinam

Zlá se krev rozvířila mezi českou futsalovou reprezentací a brněnskou městskou firmou Starez-Sport, která ve městě spravuje sportoviště. Hráči doufali, že kvalifikační zápasy o mistrovství světa proti Itálii a Španělům sehrají v hale Vodová. Jenže záměr smetl ze stolu správce kvůli koncertu a volejbalu.

Celý spor vypukl poté, co futsalováý nároďák vydala veřejné prohlášení na webových stránkách Fotbalové asociace. Hráči, kteří bojují o účast na mistrovství světa, doufali, že se v náročné kvalifikaci spolehnou na podporu brněnských fanoušků. Právě Brno patří i díky četným úspěchům místního Helasu a dříve Tanga mezi největší futsalové bašty. I proto funkcionáři chtěli, aby národní tym v brněnské aréně ve Vodově ulici, kterou má ve správě Starez Sport, sehrál důležité zápasy proti atraktivním soupeřům ze Španělska a Itálie.

O futsal Brno nestojí

Jenže z obou akcí sešlo. Nejdříve kvůli koncertu, pak pro změnu hodila do plánů hodila vidle odbíjená. Zvláště last minute zrušení termínu zápasu s Italy organizátory zvedlo ze židle, a proto utkání narychlo museli přesunout do Plzně. „V současné kvalifikaci jsme Brnu nabídli termíny a možný byl pouze ten říjnový proti Itálii. Potvrdili jsme ho na UEFA i soupeři. Začali jsme si akci chystat organizačně i logisticky do Brna. Řešili jsme letenky do Itálie z Vídně a další věci,“ tvrdí předseda Svazu futsalu České republiky (SFČR) Radek Lobo.

Lobovi nejvíce vadí, že Starez postavil SFČR před hotovu věc, i když přípravy na kvalifikační souboj byly v plném proudu. „Kvůli fanouškům jsme chtěli do Brna tak, aby se vytvořila skvělá atmosféra a lidé viděli špičkové soupeře. Pokud je hala města, a lidé, kteří ji spravují, nám řeknou, že je futsal nezajímá, tak je to na brněnských fanoušcích, aby je přesvědčili, že o futsalový národní tým stojí,“ hlásí svazový šéf. 

Lžete a omluvte se

Prohlášení futsalové reprezentace ale pro změnu pořádně naštvalo zástupce Starezu. Společnost se hájí, že se vzniklou situací nešlo nic dělat. Zvláště s ohledem na to, že královopolské volejbalistky jsou ve Vodově ulici doma. 

Volejbalovému klubu KP Brno bylo pořadatelství turnaje určeno organizací CEV Women's Champions League, a to losem, což klub nemohl nijak ovlivnit. Termín turnaje 9. – 12. 10. 2023 nelze posunout. Pokud by pořadatelství klub odmítl, hrozí mu vysoké finanční sankce a vyloučení na tři roky z pohárů. Ze sportovního hlediska a především proto, že se jedná o domácí klub, který ve Starez Aréně Vodova působí celoročně a již několik let, nepřicházelo v úvahu turnaj neuspořádat,“ zdůvodnila mluvčí společnosti Starez-Sport Michaela Dittrichová

Podle Starezu je vyjádření sportovců nemístné. Nejvíce se firmy dotklo prohlášení, v němž svazový předseda říká, že správci sportoviště o futsal nestojí. Akciovka si totiž stojí za tím, že v minulosti vyšla SFČR vícekrát vstříc. „Budeme požadovat omluvu,“ dodala Dittrichová.

Liga mistrů je nejistá 

Volejbalistkám KP Brno, které jsou čerstvými mistryněmi volejbalové extraligy, dělá samotná účast v Lize mistrů velké starosti. Tím, že jim přiřkl los pořadatelství, čeká klub daleko větší finanční zátěž, než si původně myslel. V krajním případě dokonce hrozí, že se účasti v prestižní soutěži vzdá. 

„Pro náš klub je premiérová účast v Champions League velkou ctí a měli jsem obrovskou motivaci tuto soutěž poprvé nabídnout brněnským divákům. Po našem přihlášení do Champions League však bohužel došlo k několika nestandardním rozhodnutím o financování kvalifikace. Jako pořadatelé tak můžeme čelit nákladům ve výši až 1,7 milionu korun, což je pro náš klub bez jakékoli pomoci zvenčí takřka likvidační," povzdechl prezident KP Brno Richard Wiesner, který doufá, že Kpéčko najde pro soutěž sponzory. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FAČR

Štítky Futsal, Brno, Reprzentace, Starez sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Glőckner

Ani zmínka o tom tzv. koncertu. Co to asi zase bude za srajdu? Ok, volejbalistky jsou v Kéniku doma, ale tohle?

Čtvrtek, 24. srpna 2023, 19:56Odpovědět

Zařízli jste nás, zuří reprezentační futsalisté na brněnskou firmu. Zápasy přesunou jinam  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.