Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sto milionů a třetí hala pro míčovky ve Vodově ulici. Brno staví nové sportoviště

Lidé a sportovci v Brně se dočkají ve Vodově ulici další haly pro míčové a sálové sporty. Chystaná jednopodlažní má vzniknou do konce příštího roku. V pořadí se bude jednat o třetí halu, která v královopolském areálu, v jehož blízkosti se nachází i fotbalový stadion, vyroste.

Výstavbu sportoviště, které vyjde město na sto milionů korun, odklepli brněnští radní na svém posledním zasedání. Na jednání se dohodli na vypsaní zadávacího řízení na zhotovitele díla. Novou halu, jež pojme až 60 sportovců, využije veřejnost poprvé ke konci příštího roku. Jednopodlažní budova skládající se ze dvou kvádrů spojí odpočinkovou terasou se stávající halou sportovního komplexu. 

Díky nové hale se zlepší dostupnost tréninkových prostor pro sportovní kluby zaměřující se primárně na míčové sporty. Zároveň nový prostor výrazně zprofesionalizuje zázemí velké haly, v níž se konají velké mezinárodní závody. Sportovci tam budou moci trénovat i v době trvání závodů,“ sdělil náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Sportovní část haly má rozměry v rozměrech 49,7 metrů na 29,7 metrů, což odpovídá rozměrům pro házenou či florbal. Kromě samotné haly se počítá s budováním zázemí, jako jsou toalety, kanceláře, šatny či skladové prostory. Součástí stavby jsou také nové přípojky, výstavba zhruba třiceti parkovacích míst a také úprava areálového osvětlení. 

Hala bude disponovat i teleskopickými tribunami až pro 250 diváků. Měly by se zde kromě tréninků konat i zápasy, především ve florbalu, volejbalu, házené, futsalu a basketbalu. Vznikne tak propojení se stávajícími halami a brněnské sportovní kluby budou mít větší kapacity pro tréninky, což jistě ocení hlavně mládežnické oddíly. Plocha haly půjde rozdělit až na tři hřiště a takto pojme i 60 malých sportovců zároveň,“ dodal Jaroslav Suchý (KDU-ČSL), radní pro školství a sport.

Brno má více plánů

V Brně se uvažuje o výstavbě i dalších sportovišť. Například rychlobruslařského oválu za Lužánkami, v jehož těsné blízkosti nachází rovněž chátrající fotbalový stadion, o jehož proměně se mluví bezmála dvacet let. Dále se počítá s výstavbou hokejové arény na výstavišti, víceúčelovým hřištěm včetně drah pro inline brusle v parku Anthropos, vodáckým kanálem na Svratce, stavbou cyklistického velodromu v Hněvkovského ulici nebo výstavbou atletické haly u univerzitního Kampusu v Bohunicích. Podle dřívějších plánů měli dělníci moderní stánek atletů mít už hotový, jenže kvůli různým důvodům se nakonec celá akce posunula a v současné době na ni město nemá peníze. 

Právě otázka financí je hlavní problém většiny zmíněných projektů, které se nachází v různých fázích. Zatím nejblíže je kromě haly pro míčovky stavba nového plaveckého bazénu za Lužánkami, kde dělníci aktuálně pracují. Náklady na nový plavečák činí bezmála 250 milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stazez sport

Štítky Brno, Starez, Sport, sportoviště, stavba, KDU-ČSL, Petr Hladík, Jaroslav Suchý, Lužánky, Anthropos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sto milionů a třetí hala pro míčovky ve Vodově ulici. Brno staví nové sportoviště  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.