Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno zažije svátek plážového volejbalu

Brněnské koupaliště Riviéra hostí  světové hráčky plážového volejbal, které do moravské metropole zavítaly, aby bojovaly o prvenství Brno Beach Open 2021. Celkem se zúčastní čtyřiadvacet párů. Favoritem na vítězství je brazilský dvojice Thamela/Elize Maia, která minulý týden ovládla turnaj v Praze. Bez šance ale nejsou ani Češky.

Podobně prestižní turnaj, který spadá do dvouhvězdičkového podniku, se zatím v jihomoravské metropoli neuskutečnil. Adeptek na vítězství bude na brněnském písku více. Po dvou letech se společně představí Američanky Betsi Flintová s Emily Dayovou, další americkou dvojicí bude Brooke Sweatová a Delaney Knudsenová. 

V Brně se bude jednat o vůbec první turnaj FIVB World Tour, který by zde měl zahájit tradici těchto špičkových světových turnajů. Fanoušci se mohou těšit na opravdový volejbalový zážitek, na Moravu se sjede spousta hvězdných párů,” uvedl ředitel turnaje Dušan Gerža.

Diváci můžou fandit také českým hráčkám, byť nedorazily v nejsilnější možné sestavě. „Až do poslední chvíle jsme čekali na to, jestli se turnaje zúčastní pár Hermannová/Sluková. Do Brna sice nakonec dorazí jenom Barbora Hermannová, ale její účasti si velmi vážíme. Ve dvojici si zahraje s Michaelou Břinkovou,“ sdělil Vít Mařík, garant beachvolejbalové sekce Českého volejbalového svazu. 

Češky se těší

Účast na turnaji dále potvrdily dvojice Kvapilová/Kubíčková, Williams/Štochlová a také domácí páry Dunarová/Resová a Kulhánková/Pospíšilová. „Na turnaj už se moc těšíme, protože se koná v našem oblíbeném areálu s koupalištěm hned vedle. Budeme moc rády za co největší podporu fanoušků, protože před plnými tribunami se nám hraje nejlépe,“ řekla před startem Brno Bech Open 2021 Michaela Kulhánková

Tuhle úroveň World Tour jsme si poprvé vyzkoušely teď o víkendu v Praze a byla to opravdu krásná akce, kterou jsme si moc užily. Doufáme, že budeme mít v Brně štěstíčko na los, zahrajeme si pěkné zápasy a pokusíme se tam opět nechat všechno a třeba i nějaké utkání vyhrát,“ dodala.

Koupaní a světový beach

Vstupné na Brno Beach Open 2021 bude pro návštěvníky koupaliště Riviéra zdarma, ostatní zájemci zaplatí u vstupu do areálu celodenní vstupné 240,- Kč. Všechny zápasy Brno Beach Open 2021 budou k vidění online, nedělní vyvrcholení (semifinálové boje a utkání o medaile) budou moci diváci sledovat 29. srpna i prostřednictvím České televize.

Zleva: Miroslava Dunárová, Anna Pospíšilová, Michaela Kulhánková a Daniela Resová 

Ohodnoť článek

Foto FIVB,

Štítky Volejbal, Plážový, Turnaj, Brno, FIVB, Volejbal Brno, koupaliště, Praha, plážový volejbal, Maia, Barbora Hermannová, Anna Nováková, Betsi Flint, Brooke Sweat, UCI World Tour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zažije svátek plážového volejbalu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.