Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Česká reprezentace pod vedením Štefana Svitka odehrála poslední fázi kvalifikace na Mistrovství Evropy. Jak to celé dopadlo?

PR článek

Česká reprezentace v listopadu 2020 odehrála první kvalifikační bublinu v lotyšské Rize. Z té se český tým vrátil se třemi výhrami a jednou těsnou prohrou proti Itálii. Na začátku února reprezentace odjela do Istanbulu, kde odehrála poslední dvě utkání kvalifikace na mistrovství Evropy.

Tam však nastoupila v plné síle a rumunské i dánské soupeřky doslova převálcovala. Tím si Česko zajistilo postup na ME z prvního místa ve skupině. V obou kvalifikačních bublinách se objevily hráčky brněnských Žabin. Konkrétně se jednalo o reprezentační stálici Beátu Adamcovou a listopadovou debutantku Natálii Stoupalovou. 

Do prvního utkání byly nominovány obě žabinské hráčky. Po výborném debutovém výkonu v listopadové fázi kvalifikace si Natálie vysloužila místo v základní pětce reprezentačního týmu. I přesto, že se v danou chvíli jednalo o nejméně zkušenou hráčku reprezentační pětice, byla to právě Natálie, kdo otevřel skóre celého utkání a odstartoval tak bodovou palbu. Za svých 16 minut na hřišti Naty přispěla deseti body. Bezmála 9 minut na palubovce bojovala i zajetá reprezentantka Beáta, která k vítězství přispěla třemi body. Kolektivní výkon lvic byla opravdu skvělá podívaná, a tak není divu, že český tým Rumunky porazil 100:52.

Do druhého utkání byla nominována již pouze Natálie a opět nastoupila v základní pětce. Utkání se již od samého začátku vyvíjelo o poznání agresivněji než v tom předešlém. Dánky však nechávaly dostatečný prostor pro střelbu, a tak se toho Češky ujaly. Bohužel to však vypadalo, jako by si lvice svoji střeleckou munici minuly v utkání s Rumunskem a nedařilo se jim skórovat z velké ale ani střední vzdálenosti. Začátek druhé čtvrtiny byl dosti nervózní vzhledem k tomu, že skóre bylo nakloněno soupeřkám. Ovšem to ve třetí minutě úspěšnou trojkou převrátila na českou stranu bývalá hráčka Žabin Petra Záplatová. Jednalo se o zlomový okamžik, kdy se Česko dostalo do vedení a udrželo si jej až do samého konce. Lvice porazily nelehkého soupeře 84:63.

Česká reprezentace tak postupuje na EuroBasket Women již po čtrnácté v řadě. Ten letos společně pořádá Španělsko a Francie v termínu 17.-27. června 2021 a klub z Brna věří, že se opět budou podílet hráčky brněnských Žabin.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Basketbal, Ženy, kvalifikace, Mistrovství Evropy, Evropa, Štefan Svitek, Itálie, Natálie Stoupalová, Istanbul, Riga, Beáta Adamcová, Česko, Petra Záplatová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká reprezentace pod vedením Štefana Svitka odehrála poslední fázi kvalifikace na Mistrovství Evropy. Jak to celé dopadlo?  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.