Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa jásá ze stavby nové haly. Cítím se jako při prvním titulu, rozplývá se boss Zábranský

Plný štěstí a dojetí je boss hokejové Komety Libor Zábranský poté, co si kladívkem zaťukal na základní kámen chystané multifunkční arény. Miliardová stavba, která se stane hlavním domovem brněnských hokejistů, je pro městského zastupitele i bývalé hráče splněním dlouholetého snu navzdory vysoké ceně i nelibosti kritiků.

Brno o multifunkčním stánku mluví několik let. Ke zhmotnění představy mnohých sportovních fandů přistoupili ve městě nyní, když slavnostně zahájili budování sportoviště v areálu veletrhů. Největší radost z celé akce, která je v mnohých ohledech problematická, má majitel brněnské Komety Libor Zábranský. Šéf jihomoravského celku, jenž působí v barvách ODS i jako městský zastupitel, neskrýval při včerejší slávě nadšení. „Pocity jsou fantastické. Byl to můj sen. Vím, co zástupci města a osatní pro to museli udělat. Mám pocity, jako když jsme vyhráli první titul,“ pravil někdejší důrazný bek na webu Komety.

Právě Kometa byla jedním z největších zastánců nového stadionu. Klub se pod vedením Zábranského vrátil na extraligovou mapu. Navíc dosáhl na dva tituly, na něž slavný celek čekal přes padesát let. Při úspěších pak logicky přestávala stačit kapacita současného Ronda, kde Brňané hrají domácí zápasy. „Myslím si, že začíná něco, co Brňané, jižní Morava a obecně okolí docení až časem,“ vyjádřil se podnikatel, jenž neztrácel víru ani ve chvíli, kdy zkrachoval projekt za Lužánkami. 

Právě za Lužánkami získala Komety do té doby všechny tituly v období padesátých a šedesátých let minulého století. Ke zlatým medailím tehdy přispěl Jaromír Meixner, který sám na pondělní veselí přišel podívat. „Přiznám se, že když zkrachoval projekt za Lužánkami, už jsem v novou halu nevěřil. Nyní věřím, že se toho i my veteráni skutečně dožijeme,“ uvedla legenda Komety a stále aktivní novinář s přezdívkou Eifel. 

Sen Brna se stává skutečností. Začala výstavba víceúčelové haly

Vytoužený den nastal v Brně, kde po letech plánů a příprav začala na výstavišti výstavba moderní multifunkční arény. Stavba víceúčelového stánku za bezmála šest miliard korun vyroste za necelé tři roky. Brno věří, že vybudování miliardového...

Zadlužíte generace, křičí opozici 

Ne všichni ale v Brně volají, ať se dílo daří. Z budovatelského nadšení jsou mnozí roztrpčení, zejména pak opoziční zastupitelé. Stavba víceúčelového stánku, jenž pojme 13 tisíc diváků, totiž vyjde na téměř šest miliard korun, a tak se největší moravské město na desítky let dopředu zadluží. Navíc radní nenašli na halu provozovatele. Za záměru totiž vycouvala kvůli covidu a válce na Ukrajině Kometa. Radnice proto založila vlastní městskou firmu Arena Brno, na níž si vzala úvěr a společnost určila jako provozovatele, byť nemá s podobnou činností žádné zkušenosti. 

Nejen to ale vadí kritikům. Například se opozičnice Jasna Flamiková (Zelení) označila celou investici za černý den pro Brno. „Koalice zahajuje stavbu černé díry na peníze, předražené multifunkčního haly na výstavišti, kterou nikdo svéprávný nepotřebuje a nechce provozovat. Nejenže stavba vysaje a už vysává peníze z městského rozpočtu, které jsou potřeba na řadu důležitějších a strategičtějších projektů, ale po dostavění bude generovat další ztráty. Na její stavbu si město bere půjčku, která jenom na úrocích spolkne 1,7 miliardy. Tohle je odpovědné hospodaření v době, kdy čelíme klimatické krizi, krizi bydlení a dalším výzvám? Tohle je neodpovědné, neuvěřitelně hloupé ve stylu: Po nás potopa,“ vyjádřila se zastupitelka na sociální síti Facebook.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Hala, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Wallo

Neskutečné, Brno se rozkládá za živa, je to jedno z nejšpinavějších a nejzanedbanějších měst v Evropě, Vzduch je narvaný jedy a karcinogeny ze spalovny a místní petrovští si postaví halu za 15 miliard(reálně)

Pátek, 22. září 2023, 22:48Odpovědět

Kometa jásá ze stavby nové haly. Cítím se jako při prvním titulu, rozplývá se boss Zábranský  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.