Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa doma rozstřílela Plzeň. Martin Zaťovič si připsal další hattrick

Po posledním zápase, kdy pět gólů skončilo v brněnské bráně, tentokrát Kometa nastřílela pětku do plzeňské brány. K výhře velkým dílem přispěl Martin Zaťovič, který si připsal druhý hattrick v tomto roce. Zápas skončil 5:2.

První třetina přinesla čtyři branky

Kometa otevřela zápas aktivní hrou v útočném pásmu soupeře. Dobrá hra se Kometě vyplatila a zápas otevřela vedoucí brankou, když Martin Zaťovič poslal puk za záda plzeňského brankáře Frodla - 1:0. V přesilové hře čtyři na čtyři využil své příležitosti také Milan Gulaš, který srovnal stav přesnou střelou nad rameno Čiliaka - 1:1.

Brněnští hráči stále neměli dost a svým dílem přispěl Luboš Horký, který poslal puk do brány těsně nad betonem plzeňského brankáře - 2:1. Na konci první dvacetiminutovky utvrdil vedení modrobílých Tomáš Plekanec, když po samostatném nájezdu poslal puk do prázdné brány - 3:1.

„První třetina byla z naší strany vynikající, chtěli jsme odčinit dvě nevydařená venkovní utkání a na hráčích to bylo vidět,“ popisuje první dějství asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný. 

I ve druhém dějství si Kometa udržela dvoubrankové vedení

Ve druhém dějství měla Kometa dvě přesilové hry k dobru, ale Frodla se jim ani jednou nepodařilo překonat. Úspěšnější byli soupeři na druhé straně hrací plochy, když Matyáš Kanthner prostřelil Čiliaka - 3:2.

Plzeňští hokejisté se nevzdávali a měli spoustu šancí, ale Čiliak nic nepropustil. Na konci druhé dvacetiminutovky se Kometa opět dostala do dvoubrankového vedení, když si Plekanec počkal na vhodný moment pro přihrávku a Zaťovič opět poslal puk do prázdné brány - 4:2. 

V poslední třetině si Zaťovič připsal hattrick, Kometa tři body

Dvoubrankové vedení se plzeňští hokejisté snažili stáhnout ve třetím dějství. Soupeři se aktivně tlačili před brněnskou branku, bohužel však vždy neúspěšně. Jediným úspěšným střelcem byl na konci zápasu opět Martin Zaťovič, který podtrhl vedení Komety a ukončil tak zápas - 5:2.

„Venku, až na pár výjimek jsme poloviční oproti domácím zápasům a dnes to nebylo jinak. Individuální výkony hráčů nejsou na ledě soupeřů dobré,“ hodnotí zápas plzeňský trenér Jiří Hanzlík. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Novák

Štítky Kometa, Plzeň, výhra, pětka, Martin Zaťovič, FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, Tomáš Plekanec, Milan Gulaš, Luboš Horký, Jiří Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa doma rozstřílela Plzeň. Martin Zaťovič si připsal další hattrick  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.