Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Erat geniálním gólem pobláznil O2 arénu! Kometa veze ze Sparty tři body

Naprosto nevídaná paráda. Kometa vyhrála ve šlágru kola na Spartě, na tom by ještě moc nevídaného nebylo. O závěrečný gól se však postaral Martin Erat při hře ve třech proti šesti!

Kometa začala na ledě rivala aktivně a hned z první větší příležitosti se dostala do vedení. Jan Štencel zavezl puk za branku Machovského, odkud vybídl Martina Dočekala a brněnský forvard se z blízkosti trefil přesně k tyči - 0:1. Po vstřelené brance byli modrobílí hokejisté lepším celkem a velkou šanci měl Martin Erat. Hostující kanonýr obral Pecha o puk v útočném pásmu, rychlou střelu si ale Machovský pohlídal. Necelých pět minut před koncem první části se dostali v oslabení do přečíslení Martin Erat s Tomášem Plekancem, druhý jmenovaný ale na přihrávku nedosáhl.

Ve druhé třetině se snažili domácí dohnat brankovou ztrátu, na skvělého Vejmelku ale dlouho nemohli najít recept. Poprvé se radovali až v 34. minutě. Sparťané se dostali do přečíslení tří proti dvěma modrobílým hráčům a jako zakončující hráč uspěl Lukáš Pech - 1:1. Parta kolem Leoše Čermáka ale dokázala najít odpověď na inkasovaný gól o tři minuty později. Dělovku brněnského kapitána vyrazil Machovský jen před sebe a Martin Dočekal dorazil kotouč do prázdné brány - 1:2.

Kometě se vydařil nástup do třetí dvacetiminutovky. Svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského dostali k dispozici početní převahu a naložili s ní přesně podle představ. Jan Štencel nahodil puk od modré čáry a ten propadl kolem clonícího Orsavy Machovskému až do sítě - 1:3.

V čase 45:48 byli všichni přítomní diváci v O2 areně svědky opravdové parády. Do konce závěrečné části zbývalo ještě necelých patnáct minut, když hlavní kouč domácích Uwe Krupp sáhl ke hře bez brankáře při přesilové hře pět na tři. Na buly v útočné části se tak postavilo šest sparťanů proti pouhým třem hráčům Komety. Vhazování však vyhrál Martin Erat, který pak následně - navzdory přesile - geniální trefou přes celé hřiště zvedl náskok Komety na 1:4. 

Kometa od té doby na ledě jasně dominovala a Spartu do ničeho nepouštěla. Naopak to byl znovu Martin Erat, který se mohl prosadit, dorážce do prázdné brány ale na poslední chvíli zabránil jeden z domácích obránců. Brňané už si do konce utkání skóre pohlídali a po výhře 4:1 si odvezli ze šlágru kola na ledě rivala všechny tři body.

Foto Kometa Brno | Zdroj Kometa Brno

Štítky Martin Erat, kometa, sparta, výhra, AC Sparta Praha, Martin Dočekal, Jan Štencel, Lukáš Pech, HC Kometa Brno, Tomáš Plekanec, Uwe Krupp, Leoš Čermák, Libor Zábranský

VIDEO/GÓLY: Erat geniálním gólem pobláznil O2 arénu! Kometa veze ze Sparty tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.