Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalová Líšeň promarnila šanci na baráž. Prvoligové celky vyzve Vyškov

Fotbalistům brněnské Líšně znovu unikla šance zabojovat o účast v první lize. Tým z předměstí Brna nezvládl duel na hřišti Slavie B a prohrál 1:2, čímž definitivně přišel o příležitost zahrát si baráž. Na dveře elitní soutěže naopak tluče Vyškov, jenž doma otočil zápas s Jihlavou a je stále ve hře o přímý postup.

Po včerejším devětadvacátém kole druhé fotbalové ligy je jasné, že do boje o elitní soutěž zasáhnou tři celky. Nejlépe nakročeno má k první lize Karviná, jež pouze remizovala na hřišti Varnsdorfu 2:2. Před druhým Vyškovem má ale dvoubodový náskok a před sebou domácí zápas s posledním Třincem, který již jistě sestupuje. 

Jihomoravané z Vyškova naopak potvrdili znamenitou formu z posledních zápasů, díky níž si zajistili minimálně účast v baráži. Doma si poradili s Jihlavou 2:1 a přidělali hostům záchranářské starosti. Po prohře klesla Vysočina na patnáctou příčku a v neděli bude odvracet hrozbu pádu doma proti Vlašimi. 

Šanci na baráž naopak ztratila Líšeň. Brňané prohráli na hřišti Slavie 1:2 a stejně jako loni ztratili v závěru ligy příležitost porvat se o prvoligovou elitu. Líšeňským by ale ani případná výhra z hlavního města nemusela stačit. Třetí Příbram totiž uhájila před domácími fanoušky výhru 1:0 proti Spartě B. Vzhledem ke klopýtnutí Líšně ale získala možnost zabojovat o návrat do nejvyšší fotbalové ligy. 

Slavia Praha B - Líšeň 2:1 (1:1)
Branky: 6. Kričfaluši, 79. Beran - 15. Sokol. Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Leška. ŽK: Stejskal, Labík - Čermák. Diváci: 437.
Vyškov - Jihlava 2:1 (0:1)
Branky: 48. Musa, 58. Kanakimana - 36. Araujo-Wilson. Rozhodčí: Volek - Horák, Lakomý. ŽK: Kanakimana - Vedral, Křišťál, Lacko. Diváci: 844.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Líšeň

Štítky Brno, Líšeň, Fotbal, Druhá liga, Baráž, Vyškov, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Líšeň promarnila šanci na baráž. Prvoligové celky vyzve Vyškov  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.