Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zbrojovka brala po smolném zápase se Zlínem jen bod

, aktualizováno 13. února 2021, 17:50

Smolné odpoledne prožili dnes fotbalisté brněnské Zbrojovky, kteří na domácím hřišti remizovali se Zlínem 0:0. Brňané hráli aktivněji a dokonce vstřelili v závěru utkání branku. Jenže gól Bariše hlavní rozhodčí Petr Hocek po zhlédnutí videa neuznal kvůli spornému útočnému faulu domácího hráče.

Brno vstoupilo do utkání aktivně. I přes útočnou snahu to byli nakonec hosté, kdo se dostal do první větší šance zápasu. Ránu útočníka Poznara ale Floder kryl. Dále už hrozili převážně domácí, nejdříve po akci Štepanovského nezvládl přes obětavou zlínskou obranu zakončit Vaněk. Když se neprosadil ani Bariš střelou z dálky a na druhé straně Potočný, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu. 

Druhá půle začala velkou šancí Zlína, když Fantišovi scházely po centru hostujícího obránce na zadní tyči jen centimetry. Poté hrozili převážně Brňané. Největší šance spálil Růsek, který ani ve dvou případech z bezprostřední blízkosti nedokázal brankáře Dostála překonat. Neujala se ani střela Sedláka. Právě neproměnné šance hodně mrzely po zápase domácího kouče Richarda Dostálka.

Bylo tam dnes hodně zajímavých momentů, které budily vášně, ať už gólem skončily nebo neskončily. Těžko se mi hodnotí takové utkání. Odpracovali jsme jej ve vysokém tempu. V první půli jsme měli tři zajímavé možnosti, ale soupeř je zablokoval. Ve druhém poločase jsme se tlačili za vítězstvím, i když terén nenahrával kombinační hře. Bohužel jsme nedali gól, i když jsme měli slušné příležitosti,“ řekl Dostálek.

Sporná situace 

V závěrečných minutách Zbrojovka nesložila zbraně a dokázala skórovat. V 88. minutě po úniku Pachlopníka pálil Fila sice jen do připraveného Dostála, jenže míč se odrazil k Barišovi, který nadvakrát dokázal míč dorazit do sítě. Obrovskou radost Brnu ale po chvíli zkazil rozhodčí Hocek, který po protestech Zlínských šel celou situaci posoudit na video. Po zhlédnutí záznamu usoudil, že brněnský Fila si počínal ve vápně nedovoleně a k velké nevoli domácích fotbalistů branku neuznal. 

Situaci po odvolaném gólu mi nikdo z rozhodčích nevysvětlil. Nevím, co se tam stalo. Cítím křivdu. Pokud tam měl být náš faul, tak se ptám, proč sudí nepískal faul o tři vteřiny dřív při kontaktu na Pachlopníka. K tomu se musí vyjádřit rozhodčí, ne my trenéři,“ nešetřil zklamáním Dostálek

Naopak trenér Zlína, Bohumil Páník, si bodu z Brna cenil a vyjádřil se i ke sporné situaci. „Co se týče odvolaného gólu Brna, byla to rozporuplná situace, kterou posuzoval VAR. Když se na to jde sudí dívat, tak tam asi něco bylo. Nemohu to přesně posoudit, jsem od toho 70 metrů. Dnes byl VAR na naší straně,“ řekl Páník.

Zbrojovka tak zůstává po dnešním utkání se čtrnácti body na 15. příčce tabulky. Zlín je s 19 body na 13. místě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Zbrojovka/Petr Tajic

Štítky Zbrojovka, Fotbal, Fortuna liga, Zlín, FC Fastav Zlín, FC Zbrojovka Brno, Brno, Richard Dostálek, Bohumil Páník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka brala po smolném zápase se Zlínem jen bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.