Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka v předehrávce jara vyloupila lídra tabulky a přezimuje na barážové pozici

Fotbalisté Zbrojovky zakončili podzim skvěle. V nesmírně důležitém zápase na hřišti vedoucích Pardubic dokázali zvítězit a připsali si tak tři body, které brněnský klub posunuly na třetí, tedy barážovou pozici. Na vedoucí východočeský celek ztrácí Brňané čtyři body.

Zbrojovka neměla ideální start do zápasu. Do první šance se sice hnal brněnský Růsek, ale jeho průnik byl včas zastaven. Následně se do šancí dostávali domácí, kterým se v jedenácté minutě povedlo otevřít skóre. Jeřábek s Hlavatým založili útočnou akci, na kterou navázal Pavel Zifčák, jehož pokus nedokázal Floder zastavit - 1:0.

Zbrojovka našla rychlou odpověď. Po šesti minutách odcentroval z levého křídla Adam Fousek a jeho centr uklidil do sítě Jakub Přichystal - 1:1. Hra se odehrávala především ve středu hřiště a jednotlivé šance byly spíše ojedinělé. V jedné z nich se ve 33. minutě zjevil Jakub Přichystal, který svým lobem těsně minul branku Šmída. Mrzet jej to však nemuselo. O jedenáct minut později využil právě Jakub Přichystal zaváhání obrany Pardubic a hlavičkou přehodil Šmída podruhé - 1:2. Poločas tak ovládla Zbrojovka poměrem 1:2.

Druhá půle byla víceméně ve znamení boje. Zbrojovka držela aktivitu Pardubic na uzdě a domácí se nedostávali do žádných větších šancí. S postupujícím časem se utkání začalo vyhrocovat a rozhodčí Petřík musel aktéry utkání krotit žlutými kartami. V závěrečných patnácti minutách se začaly Pardubice dostávat do větších šancí a Floder musel být v pohotovosti. V jedné z šancí se ocitl Miker, ale v dobré pozici trefil jen náruč Flodera. Ten se vyznamenal zejména v 87. minutě, kdy chytl jasný gól Šejvlovi a výrazně tak pomohl Zbrojovce ke třem bodům.

Ohodnoť článek

Foto Marek Fišer | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, pardubice, výhra, FK Pardubice, FC Zbrojovka Brno, Brno, Jakub Přichystal, Pavel Zifčák, Adam Fousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka v předehrávce jara vyloupila lídra tabulky a přezimuje na barážové pozici  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.