Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Americký hráč Peter Mueller je zpátky v Brně. Obránce Jan Štencel opouští Kometu

Americký útočník Peter Mueller je zpátky v Brně a už brzy tým podpoří i v zápasech. Obránce Jan Štencel naopak Brno opouští a přestupuje do Vítkovic. Obrannou řadu posílí mladý americký hráč Jack Glover.

Po dlouhé rehabilitaci zpátky na ledě 

Americký ostrostřelec Peter Mueller je zpátky v Brně a od pondělí se zapojil do trénování. Kdy se zúčastní zápasů se zatím neví. „Není samozřejmě vyloučeno, že bych nastoupil už v pátek Plzni, ale moc šancí tomu ještě nedávám. Uvidí se v nejbližších dnech,“ říká v rozhovoru na webu Komety americký hráč. 

Po říjnovém derby s Olomoucem se Mueller léčil se zraněným ramenem doma v USA. Během toho se mu narodila holčička. Teď se soustředí na návrat do extraligy. „Chce to samozřejmě ještě trpělivost, nechci návrat po zranění uspěchat. S doktory jsme si společně nastavili nějakou cestu, které se držíme a ta funguje. Je to na dobré cestě a brzy budu naplno připraven,“ dodává v rozhovoru.

Opavský rodák se vráci zpátky do svého kraje

Naopak čtyřiadvacetiletý obránce Jan Štencel přestupuje zpátky do Vítkovic, kde začínal s extraligovým hokejem. „Honza by neměl tolik prostoru na ledě, jak by si ofenzivní obránce jeho typu zasloužil. Myslím, že je to rozumné řešení pro všechny strany. Honzovi bych rád poděkoval za odvedenou práci pro náš klub,“ říká hlavní kouč a majitel klubu Liboš Zabránský.

Další americký hráč v soupisce

Obrannou řadu posíli 191 centrimetrů vysoký mladý americký hráč Jack Glover. Stejně jako Peter Mueller od pondělí trénuje s týmem. Třiadvacetiletý hráč v dresu národního týmu získal dvě medajle. Pokud administrativní záležitosti půjdou hladce, tak by mohl nastoupit v pátečním utkání proti Plzni. 

„Máme mezery v obraně a snažíme se s tím něco dělat nejenom nácvikem na ledě. Hledali jsme na trhu praváka obránce, bohužel v Česku na trhu žádný takový není. Takže jsme se rozhodli angažovat na zkoušku Jacka, na kterého máme výborné reference,“ uvedl na webu Zabránský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Kometa, přestup, Peter Mueller, rehabilitace, zranění, HC Kometa Brno, Jan Štencel, Jack Glover, HC Vítkovice Ridera, HC Škoda Plzeň, USA, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Americký hráč Peter Mueller je zpátky v Brně. Obránce Jan Štencel opouští Kometu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.