Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kachní drama s dobrým koncem. Strážnice zachránila kachně, které se propadlo do kanálu a nemohlo ven

Napínavý zvířecí příběh řešili strážníci ve středečních dopoledních hodinách v brněnském Králově Poli. Kachní máma si to společně s deseti káčaty štrádovala po chodníku a eventuálně se i s písklaty rozhodla přejít rušnou silnici. To se jí málem i povedlo, nebýt jednoho nemotorného káčete, které propadlo mřížkou do kanálu a potřebovalo zachránit.

Kachny s deseti káčaty si svědek všiml v Hostinského ulici, odkud skupinka drůbeře zamířila směrem na Palackého třídu. Přivolal proto strážníky. Hlídka na místo dorazila právě ve chvíli, kdy kachna už velmi vytíženou silnici začala i s mláďaty přecházet.

„Policisté proto varovali řidiče a po nezbytně nutnou dobu usměrňovali provoz. Když už se vše chýlilo ke šťastnému konci a téměř všichni ptáci cestu překonali, propadlo poslední kachně mřížkou do kanálu. Jeho matka slyšela usilovné pískání, a tak se zbytkem ptačí rodiny zůstala stát poblíž," popsal nezvyklou situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jedna ze strážnic se mezitím pro mládě vydala přímo do vpusti a brzy ho úspěšně vynesla na povrch. Dvě hlídky městské policie pak společně kachnu i ptáčata pochytaly, umístily do krabice a převezly do mnohem klidnější lokality u Medláneckého rybníka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, policisté, záchrana, kachna, kanalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Pacik

Jo, brněnští fízlové jsou fachmani na místě

Neděle, 21. dubna 2024, 11:10Odpovědět

Kachní drama s dobrým koncem. Strážnice zachránila kachně, které se propadlo do kanálu a nemohlo ven  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.