Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do brněnského rozjezdu naběhli revizoři. Černého pasažéra ztrestali až díky strážníkům

Nečekanou přepadovku zažili cestující brněnského nočního autobusu. Do rozjezdu naběhli revizoři, kteří chtěli po všech přítomných, aby jim ukázali platné jízdní doklady. Při kontrole podle očekávání vyhmátli pasažéra, jenž se provinil přepravnímu řádu. Jenže nečekali, že muž odmítne vzdát, a tak se ke slovu dostala až městská policie.

K případu došlo v brněnské Nerudově ulici, kde se do potíží dostal jednapadesátiletý Brňan, jenž vůbec neocenil přítomnost pracovníků dopravního podniku. Neměl jízdenku a odmítal pověřenému ukázat občanku. Do akce proto spěchala hlídka městské policie. Ta neměla s černým pasažérem vůbec lehké pořízení. Choval se hrubě, revizory označil za agresory a nit nenechal suchou ani strážnících, kteří nakonec padesátníka z autobusu vyhodili. 

„Cestující nereagoval ani na zákonnou výzvu, proto ho hlídka z nočního spoje vyvedla. Teprve poté se muž zklidnil a začal spolupracovat se strážníky i s revizorem. Při odchodu si ale neodpustil hodně nemístnou poznámku na adresu hlídky,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Podle přepravního řádu Dopravního podniku města Brna činí sankce za cestování bez platného dokladu tisícovku. Tisíc korun ale musí provinilec uhradit na místě. Na výběr má kartu nebo hotovost. Pokud cestující nezaplatí přímo revizorovi, vzroste cena na patnáct set. Akciová společnost, jejímž jediným akcionáře je město, zvedla ceny pokut letos na jaře. 

Stejný flastr očekává i problémový cestující, jenž bude muset před Vánoci vylovit z peněženky možná i více peněz, než původně předpokládal. „Kromě pokuty za neuhrazení jízdného mu tak hrozí pokuta i ve správním řízení. Strážníci totiž podezření ze spáchání hned dvou přestupků proti veřejnému pořádku oznámili úředníkům,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky Brno, Revizoři, DPMB, Strážníci, Cestování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To je vše v naprostém pořádku - jestli si někdo myslí, že v noci revizoři spí, tak je na omylu - jejich práce vyžaduje pozornost ve dne i v noci. Zdravím DP. všechny poctivé cestující i rychlé revizory - hoši, mrkněte taky někdy pořádně OKEM večer na tmavé tváře, zda vůbec vědí, co je jízdenka!!!

Úterý, 28. listopadu 2023, 09:32Odpovědět

Do brněnského rozjezdu naběhli revizoři. Černého pasažéra ztrestali až díky strážníkům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.