Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž v Brně skočil po deseti pivech do přehrady plné sinic. Neutopil se

Pobavení, údiv i pohoršení vzbudil svým opileckým výstřelkem jednatřicetiletý muž, který vyrazil za rekreací na Brněnskou přehradu. U bystrcké nádrže se občerstvil deseti vychlazenými pivy. Následně doklopýtal na molo, s chutí skočil do vody a začal se topit.

Brňan posilněný pěnivým mokem se ke kousku odhodlal na pláži U sirky. Právě tam se po skoku z atrakce do vody, kterou poslední dny trápí zvýšený výskyt sinic, dostal do velkých problémů. Máchal rukama, naříkal a topil se, a tak se ke slovu dostali záchranáři. 

Záchranáři nezraněného muže naštěstí ještě včas vytáhli ven a pobídli ho, aby se v tomto stavu už dál nekoupal. Jejich vážně míněná varování ale bral na lehkou váhu a pokoušel se tam znovu dostat,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Místo poděkování ale schytali zachránci od rekreanta spršku nadávek. Byl totiž odhodlaný znovu rozčeřit hladinu takzvaného Prýglu. Zchladit emoce nakonec přijeli až strážci brněnského zákona, aby pomohli zdravotníkům. Hlídce opilec sdělil, že si přišel k přírodnímu koupališti zaskákat. Strážníci ho ale upozornili, že je zakázané skákat z mola a také chodit do vody v podnapilém stavu. Vyzvali je proto k dechové zkoušce.

Brněnská přehrada má problém se sinicemi. Voda není ideální, připouští hygienici

Hladina Brněnské přehrady zezelenává. Důvodem je zvýšený výskyt sinic, které vodní dílo na Svratce v poslední době trápí. Voda je ale i přes početnou přítomnost bakterií stále vhodná ke koupání. Přesto by citliví jedinci měli zvážit osvěžení v...

Dechová zkouška u něho přinesla výsledek 2,37 promile, a tak v doprovodu hlídky poté zamířil sanitkou na záchytnou stanici k vystřízlivění. Ze svého protiprávního jednání se bude zodpovídat správnímu orgánu,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný, MP Brno

Štítky Brno, Přehrada, Rekreace, Alkohol, Záchrana, Brněnská přehrada, pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak teda dát si 10 kousků piv a předvádět skoky do vody - to už musí být pěknej MAGOR a j eště se dohadovat se záchranáři, kteří mu pomohli z nejhoršího....... Bylo dobré, že byla přivolána hlídka MP. Brno k dalšímu kroku a to byla dechová zkouška a následné UYBTOVÁNÍ ZA NEMALÝ PENÍZ NA ZÁCHYTCE. - Text od skupiny WOHNOUT je k této situaci velice příhodný : Záchytka Bílý pláště krouží kolem, jde z nich trochu strach strach z nástrojů, strach z bolesti a strach ze ztráty práv moc pocitů, nervozitu vnímám na sobě pod zářivkou na lůžku ležím a žiju středověk V noci přišli trpaslíci, bouchaj mi do hlavy dobrý den pane, tak jak se máme, my jdem vás opravit V noci přišli trpaslíci, bouchaj mi do hlavy dobrý den pane, tak jak se máme, a nejdou zastavit Bílý pláště krouží kolem, mě schvátila křeč došla odvaha, došla jistota a došla řeč marný jsou steny a marný vzdechy a marný protesty dlouhej spánek v koutech a ráno účet od cesty V noci přišli trpaslíci, bouchaj mi do hlavy dobrý den pane, tak jak se máme, my jdem vás opravit V noci přišli trpaslíci, bouchaj mi do hlavy dobrý den pane, tak jak se máme, a nejdou zastavit Bílý pláště kroužej kolem, jde z nich trochu strach strach z nástrojů, strach z bolesti a strach ze ztráty práv moc pocitů, nervozitu vnímám na sobě pod zářivkou na lůžku ležím a žiju středověk V noci přišli trpaslíci, bouchaj mi do hlavy dobrý den pane, tak jak se máme, my jdem vás opravit V noci přišli trpaslíci, bouchaj mi do hlavy dobrý den pane, tak jak se máme, a nejdou zastavit
Zdroj:

Úterý, 5. července 2022, 17:00Odpovědět

Muž v Brně skočil po deseti pivech do přehrady plné sinic. Neutopil se  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.