Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Strážníci zachránili život mladé ženě, opilá plánovala skočit z 15 metrového mostu

Strážníkům se podařilo na poslední chvíli zachránit ženu, která se rozhodla vzít si život. Bojovala s psychickými problémy a s lahví alkoholu se vydala k mostu, kde přelezla zábradlí a nejspíš měla v plánu z patnáctimetrové výšky skočit dolů do Ostravské ulice.

Brněnští strážníci měli v sobotu nad ránem plné ruce práce. Chvíli před pátou hodinou ranní si všimli ženy, která seděla za zábradlím na mostě nad Ostravskou ulicí. V patnáctimetrové výšce popíjela z lahve alkoholu a velmi nebezpečně se kymácela dopředu a dozadu. Strážníci si rychle přivolali posily a se zhasnutými světly i majáky zastavili opodál, kde se hlídky domluvili, jaké kroky k záchraně nešťastnice provedou. 

Žena o jejich přítomnosti neměla ani tušení a strážníci se rozhodli využít toho, že kvůli natažené kapuci na ně nevidí. Chvíli počkali, až okolo projede auto a neslyšně k ní přiběhli. Jeden  ze strážníků ji bleskově chytil za ramena a zafixoval ji u zábradlí, druhý příčky přelezl. Zbylí dva strážníci pak ženu pomohli dostat do bezpečí. 

Ženu trápily psychické potíže

Mladá žena měla kvůli alkoholu potíže vůbec udržet rovnováhu, strážníci ji proto chvílemi museli podpírat. Hlídkám se svěřila, že má psychické potíže a celonoční procházka s lahví ji přivedla až sem. Při dechové zkoušce se na přístroji objevila hodnota 1,12 promile. 

Kvůli jejímu špatnému psychickému stavu k ní strážníci přivolali zdravotníky. Ti se o apatickou ženu postarali a po poskytnutí základní péče ji odvezli na vyšetření do psychiatrické nemocnice,“ přiblížil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mpb

Štítky Strážníci, záchrana, život, alkohol, sebevražda, zábradlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili život mladé ženě, opilá plánovala skočit z 15 metrového mostu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.