Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Seniorka se v Brně slunila na balkóně. V dešti se pak nedokázala zvednout z lehátka a slaňovat pro ni museli strážníci

Nejen pandemie, ale i nevyzpytatelné počasí ohrozilo v sobotu zdraví starší paní z Lesné. Ta se vydala užívat si sluneční paprsky na balkon, kde se uvelebila do lehátka. S náhlým deštěm se ale ozvaly i zdravotní problémy a žena se nemohla zvednout. Na pomoc jí proto museli do vyššího patra přispěchat strážníci se slaňovací technikou.

Podzimními slunečními paprsky se v sobotu nechala zlákat starší žena z Lesné. Uvelebila se proto v lehátku na balkoně a užívala si slunečního svitu. To však ale netušila, že se záhy octne ve velmi nepříjemné situaci. Nevyzpytatelné počasí se záhy změnilo a s mračny se spustil vydatný déšť. 

Se změnou počasí se ozvaly i zdravotní potíže a seniorka se v nečase marně snažila zvednout z lehátka a dostat se do bytu. Její volání o pomoc naštěstí zaslechla sousedka a rychle se obrátila na linku 156. Krom strážníků se na uvedenou adresu vydala i hlídka z pořádkové jednotky městské policie, kteří zjistili, že se paní nachází ve vyšším patře, kam se nedalo z venku dostat jinak, než na slaňovací technice. Díky ní se přes sousední balkon dostali až k nemohoucí ženě.

Promočenou a podchlazenou paní pak strážníci přenesli do bytu, kde ji osušili a zabalili do teplých přikrývek. Přivolaní zdravotníci ženu po prvotním ošetření předali do péče příbuzných." dodala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Brno, mpb, strážníci, seniorka, záchrana, balkon, Lesné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

To znám. V souvislosti s deštěm mě také bolívají artrotické klouby. Jenže mě bolí tak dva dny před tím, než začne pršet. To je dost času, abych z balkonu odešel a nezmokl.

Čtvrtek, 15. října 2020, 06:28Odpovědět

Seniorka se v Brně slunila na balkóně. V dešti se pak nedokázala zvednout z lehátka a slaňovat pro ni museli strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.