Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno otestuje před otevřením škol všechny učitele prvních a druhých tříd a družináře

Už ve středu 18. listopadu se díky zlepšení epidemiologické situace vrátí do školních lavic žáci prvních a druhých tříd základních škol. Pro zajištění větší bezpečnosti se Brno rozhodlo plošně otestovat všechny učitele, učitelky, družináře a družinářky, kteří s nejmenšími dětmi pracují.

Testování bude probíhat v pondělí 16. listopadu od 13 do 17 hodin v zasedací místnosti Podkova na Magistrátu města Brna. „Chceme předejít opětovnému nekontrolovatelnému šíření viru, proto jsme se rozhodli, že otestujeme všechny pedagogy, kteří budou přicházet do kontaktu s dětmi prvních a druhých tříd. Celkem se jedná o 400 učitelů a 200 družinářů,“ uvedl 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Dobrovolné testování bude probíhat skrze antigenní testy, výsledek tak bude znám do několika minut. „Výsledek antigenního testu bude znám do 15 minut. Pokud bude testovaný pozitivní, musí se dostavit na odběrové místo, kde probíhá testování skrze PCR metodu, která je citlivější, aby se případná přítomnost viru potvrdila,“ dodal radní města Brna pro školství Jaroslav Suchý.

Na jihu Moravy přibylo nejméně případů od začátku října

Nárůst novvých případů nákazy koronavirem na jižní Moravě v posledních dnech klesá. V neděli přibylo 174 nových případů koronaviru, což je nejnižší číslo od začátku října. Za celý týden to bylo 4517 případů.

V kraji aktuálně leží v nemocnici 906 lidí s koronavirem, 120 z nich je ve vážném stavu, 388 má středně těžký průběh nemoci, 271 lehký průběh a 127 pacientů je bez příznaků. Sedmnáct lidí za posledních 24 hodin v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lucie Mojžíšová | Zdroj s použitím TZ

Štítky testy, koronavirus, učitelé, družináři, Brno, COVID-19, Petr Hladík, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno otestuje před otevřením škol všechny učitele prvních a druhých tříd a družináře  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.