Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Hasiči včera vyjížděli hned ke dvěma požárům po Brně, oheň si vyžádal lidský život

Páteční večer prožili brněnští hasiči v pozoru. K požárům museli vyjíždět do Maloměřic a k Husovickému tunelu. V prvním případě se povedlo požár zlikvidovat už po pěti minutách a zachránit majitele bytu i s jeho psem. Druhý případ ale skončil smutně. Hasiči v bytě našli seniora, kterému už nebylo pomoci.

Brněnští hasiči měli včera krušný večer. Hned dva požáry bytů museli řešit na začátku víkendu. K prvnímu ohni vyjely posádky ze stanic Lidická a Líšeň do Maloměřic společně s dobrovolnými hasiči z Obřan na ulici Hády. Tady se podařilo šíření plamenů zastavit už po pěti minutách hasení. Z ohněm zasaženého domu vyvedli jednoho zraněného člověka, kterého následně převzali k ošetření záchranáři. Z bytu zachránili také psa, který putoval do péče sousedům. 

Požár vznikl v kuchyni a způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. 

Druhý požár si vyžádal lidský život

Druhý případ vzplanutí bytu už neměl šťastný konec. Na ulici Provazníkova pod Husovickým tunelem vyjela posádka hasičů ze stanic Lidická, Líšeň a podnikoví hasiči Správy železnice hned půl hodiny po prvním, okolo šesté hodiny včerní. Tady se plameny rozšiřovaly rychle, k hasení byly potřeba hned tři proudy vody. I přes snahu hasičů byl v bytě na podlaze nalezen senior, kterého předali do péče záchranné služby. Ti mu však již nedokázali pomoci. Krom lidského života měl požád na svědomí i škodu přes 300 tisíc. 

Požár dostali hasiči pod kontrolu až po hodině a uhasit všechny plameny se povedlo až před osmou večerní. Hasičská technika zablokovala Husovický tunel, k případu proto vyjeli i dopravní policisté, aby dávali pozor na provoz. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky požár, Brno, hasiči, senior, plameny, pes, Maloměřice, Líšeň, Obřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči včera vyjížděli hned ke dvěma požárům po Brně, oheň si vyžádal lidský život  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.