Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nové prostory ICRC přijaly první pacienty

O týden dříve, než se původně plánovalo, jsou ode dneška do nových prostor budovy Mezinárodního centra klinického výzkumu (ICRC) přijímání první pacienti. A to jak k urgentním zákrokům, k ambulantním vyšetřením, tak i na lůžková oddělení I. interní kardioangiologické kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Klinika tak obnovila v plném rozsahu komplexní péči o pacienty s urgentními stavy, zejména s akutním infarktem myokardu, život ohrožujícími poruchami srdečního rytmu nebo plicní embolií a také péči o pacienty po transplantacích.

„Celková kapacita na čtyřech odděleních je 86 lůžek, z nichž 11 připadá na koronární jednotku, která může přijmout o tři pacienty více oproti původnímu stavu. Nové prostředí přináší významně vyšší komfort pro ambulantní i hospitalizované pacienty,“ uvedla mluvčí fakultní nemocnice Šárka Urbánková.

Pracoviště jsou špičkově vybavena, nově jsou posílena o řadu technologií, z nichž nejvýznamnější je druhá angiografická linka v ceně 25 milionů korun.

Na dobu pěti týdnů před uvedením do provozu převzaly péči o pacienty pracoviště spadající do působnosti kardioangiologické kliniky. Především II. interní klinika Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a Interní kardiologická klinika.

Dále pak odborná pracoviště Fakultní nemocnice Brno, Nemocnice Milosrdných bratří, Vojenské nemocnice a Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje. „Těm všem za pomoc a spolupráci upřímně děkujeme,“ konstatovala Urbánková.

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně poskytuje základní, specializovanou a vysoce specializovanou diagnostickou, léčebnou a ošetřovatelskou péči. Má 30 odborných pracovišť s centry vysoce specializované péče a statut komplexního kardiovaskulárního, cerebrovaskulárního a onkologického centra.

Její pracoviště jsou výukovými základnami Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Plní vědecko-výzkumné úkoly, provádí klinická hodnocení léčiv a zdravotnických prostředků. Realizuje unikátní projekt Mezinárodního centra klinického výzkumu (FNUSA-ICRC).

Štítky ICRC, Nemocnice u sv. Anny, Brno, výzkumné pracoviště, pacient, Mezinárodní výbor Červeného kříže, Fakultní nemocnice u sv. Anny, klinika, Mezinárodní centrum klinického výzkumu, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity, Zdravotnická záchranná služba Jihomo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové prostory ICRC přijaly první pacienty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.