Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jižní Morava se potýká se smogem, nejhorší je situace v Brně

V Brně byly dnes ráno překročeny čtyřiadvacetihodinové koncentrace polétavého prachu dvojnásobně. Potíže jsou i na severozápadním okraji Brna a v Mikulově. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zhoršené rozptylové podmínky panují od víkendu. V Brně-Tuřanech meteorologové ve středu ráno naměřili v 08:00 denní koncentrace 99,4 mikrogramu na metr čtvereční. Dnes, a to o 24 hodin později, vystoupaly až na 106,5 mikrogramu. Limit je přitom podle meteorologů pouze 50 mikrogramů na metr čtvereční.

Špatná byla před 09:00 situace také u výstaviště, kde meteorologové naměřili dnes v 08:00 107,3 mikrogramu, přičemž ve srovnání se středečním ránem šly hodnoty o třetinu nahoru.

V Mikulově se také situace zhoršuje. Ve středu v 07:00 byly koncentrace na 81,8 mikrogramu, dnes ráno dosáhly 90 mikrogramů.

Situace na jihu Moravy sice není ve všech jejich částech dobrá, podle meteorologů by se ale měla koncem týdne zlepšit. Mnohem horší je zejména na severní Moravě, kde již několik dní panují velmi špatné rozptylové podmínky.

Zdroj: ČTK

Štítky počasí, Jihomoravský kraj, smog, jižní Morava, Brno, Český hydrometeorologický ústav, Mikulov, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava se potýká se smogem, nejhorší je situace v Brně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.