Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravská koupaliště jsou bezpečná

Vodu vhodnou ke koupání nabízí zhruba dvacítka jihomoravských přírodních koupališť. Jen nádrže Letovice a Palava na Blanensku mají vodu kalnou. Lidé se v ní ale mohou bez problémů koupat, sdělil dnes Miroslav Staněk, vedoucí odboru hygieny obecné a komunální Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje. Na většině koupališť se teplota vody pohybuje okolo 25 stupňů Celsia.

Hygienici provedli měření vody v nádržích v posledních dnech. Některá místa nabízejí vodu se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi. "Znamená to, že je voda kalná nebo může zapáchat rybinou. Normálně se v ní ale lze koupat," uvedl Staněk.

V ostatních nádržích je voda bez problémů. Situace se zlepšila i na Brněnské přehradě, kde byla na konci června zhoršená jakost vody. Podle ředitele jihomoravských hygieniků Jana Marečka je však změna možná vlivem počasí. "Ani voda se zhoršenou jakostí není nebezpečná a za pár dnů se může vše zase spravit," sdělil Mareček. Nyní je už Brněnská přehrada v pořádku. 

Na většině míst má voda okolo 25 stupňů Celsia. Kromě Brněnské přehrady a Palavy nebo Letovic na Blanensku se lidé mohou koupat v rybníku Suchý na Blanensku, na Brněnsku nabízí rekreaci Kovalovice, na Břeclavsku Nové Mlýny, na Hodonínsku Lučina a Bohuslavice, na Znojemsku Bantice, Vranovská přehrada a Výrovice a na Vyškovsku Luleč.

Zdroj ČTK

Štítky koupaliště, voda, léto, kvalita, čistota, brno, jižní morava, Jihomoravský kraj, nádrž, okres Blansko, Letovice, Krajská hygienická stanice, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravská koupaliště jsou bezpečná  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.