Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Děti se naučí pomoci lidem s mrtvicí či infarktem

Na tato dvě onemocnění a jejich následky zemře podle lékařů každý druhý člověk v ČR. Odborníci proto vytvoří populárně naučný pořad pro 2 500 dětí z 37 jihomoravských škol. Naučí je rozpoznávat příznaky infarktu a mrtvice a správně na ně reagovat.

Do tříletého projektu za pět milionů korun se zapojí i učitelé. Projekt jeho tvůrci ze svatoannenské nemocnice nazvali HOBIT – Hodina BIologie pro živoT.

„Školní vzdělávání je jediným systematickým způsobem předávání informací, které mohou v reálném prostředí rozhodnout o životě a jeho kvalitě nebo o smrti,“ uvedl ředitel nemocnice Roman Kraus.

Kromě pořadu děti projdou také simulačními testy, budou se moci zúčastnit soutěže mezi školami o nejlepší "lékařský" tým či o nejlepší návrh letáku zachycujícího danou problematiku. Vítězný leták bude vyvěšený ve vozech brněnské MHD.

„Předpokládáme, že výstupem projektu HOBIT nebudou pouze vzdělanější žáci a studenti a jejich pedagogové v Jihomoravském kraji, ale že bude vyvinuta nová metodologie, která bude moci být aplikována do školních vzdělávacích programů celorepublikově,“ uvedl autor a garant projektu Robert Mikulík, který zároveň působí jako vedoucí lékař iktového programu nemocnice u sv. Anny.

Zdroj: ČTK

Štítky děti, Jihomoravský kraj, škola, pomoc, mrtvice, infarkt, projekt, Česko, Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, Roman Kraus, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti se naučí pomoci lidem s mrtvicí či infarktem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.