Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Počet nakažených covidem roste. Některé nemocnice v kraji zakazují návštěvy

Některé nemocnice v Jihomoravském kraji omezují s ohledem na rostoucí počet lidí nakažených covidem-19 návštěvy. Zákaz platí až do odvolání třeba na interním oddělení v Boskovicích, omezení na plicním a interním oddělení zavedla vyškovské nemocnice. Vyplývá to z údajů na webu nemocnic. Za poslední týden, od 30. září do 6. října, je v Jihomoravském kraji hlášeno 934 případů onemocnění covidem-19, řekla Veronika Šponiar Ovesná z krajské hygienické stanice.

Nemocnice Boskovice s ohledem na rostoucí počet pacientů nakažených koronavirem zakázala návštěvy na interně. Nemocnice Vyškov omezuje na nezbytně nutnou dobu návštěvy na plicním a interním oddělení. Lidé tam mohou své blízké navštívit ve středu a v neděli od 15:00 do 17:00. Před vstupem na oddělení je třeba mít ochranu dýchacích cest. Kyjovská nemocnice doporučuje, aby lidé i s mírnými příznaky respiračního onemocnění návštěvy na lůžkových oddělení odložili.

V Jihomoravském kraji bylo od začátku roku k 6. říjnu hlášeno 5375 případů onemocnění covidem-19. „Pro srovnání s loňským rokem bylo v kraji ke stejnému datu hlášeno 8330 případů a během týdne od 30. září do 6 října 2023 470 případů. V Jihomoravském kraji je pozorován pozvolný nárůst nemocnosti covidem-19 již od srpna, obdobně tomu bylo i loni. Pokud tedy bude vývoj nemocnosti nadále obdobný, je možné očekávat další nárůst nemocnosti, která bude dosahovat vrcholu v období před Vánoci a poté začne opět klesat," uvedla Šponiar Ovesná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky nemocnice, zdraví, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených covidem roste. Některé nemocnice v kraji zakazují návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.