Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Brněnská MHD se po prázdninách vrací k běžnému provozu. Dopravce některé zastávky přejmenoval

Od září se brněnská MHD vrací k běžným jízdním řádům po letních omezeních. Tramvaje se vrátí na zrekonstruovanou trať v ulici Obvodové, ale začne rekonstrukce ulice Údolní. Změní se také názvy některých zastávek, například ze zastávky Lipová bude Arena Brno.

Se začátkem září končí letní omezení v brněnské MHD a jízdní řády se vrací k původním intervalům. Dopravní podnik města během léta zrekonstruoval tramvajovou trať v ulici Obvodové, kam se vrátí tramvajový provoz. Naopak začíná generální rekonstrukce ulice Údolní, jejíž součástí je i modernizace tramvajové trati. 

V neděli začne rekonstrukce Údolní ulice v Brně. Více než rok po ní neprojedou auta ani vozy MHD

Od 1. září omezí rozsáhlá oprava Údolní ulice v Brně průjezd aut i vozů hromadné dopravy. Práce potrvají sedmnáct měsíců a zahrnují výměnu vodovodu, kanalizace a vybudování nové tramvajové trati. Zachován bude průchod pro pěší, vjezd do porodnice...

„Po prázdninách bychom všechny cestující chtěli přivítat zpět v našich vozech, v původních intervalech a na nově opravené trati do Bystrce. Během dvou měsíců se nám podařilo zmodernizovat 1330 metrů dvojkolejného úseku od mostu přes Svratku až po zastávku Přístaviště. Kromě nové odhlučněné trati cestující ocení i zrekonstruované zastávky a místní obyvatelé instalaci další protihlukové stěny,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Cestující v Brně čeká o prázdninách omezení. Šalinou se nedostanou do Bystrce

Cestující městskou hromadnou dopravou v Brně musí počítat přes léto s omezeními na některých trasách. Začnou platit prázdninové jízdní řády, navíc se dělníci na některých trasách pustí do oprav. Nejvíce se omezení dotkne obyvatel Bystrce, šaliny...

Tramvajové linky 1, 3, 10 a autobusové linky 52,54 a 302 se tak vrátí na své původní trasy. Cestujících MHD v Brně se však od začátku září dotkne kompletní rekonstrukce ulice Údolní.

Od 1. září také došlo ke změně názvu tří zastávek MHD. Zastávka Zimní stadion získá název Za Lužánkami, Textilní kombinát se bude jmenovat Škola Charbulova a zastávka Lipová ponese název ARENA BRNO.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením DPMB

Štítky DPMB, MHD, tramvaj, šalina, autobus, trolejbus, zastávka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská MHD se po prázdninách vrací k běžnému provozu. Dopravce některé zastávky přejmenoval  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.