Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Kyjově opravili část nemocnice, aby izolovali vážně nemocné pacienty

Kyjovská nemocnice otevřela dveře moderního Anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO). Rekonstrukce jednoho z nejmodernějších pracovišť na jižní Moravě zabrala dělníkům rok, nutné bylo vybudovat prostor pro bezpečnou izolaci vážně nemocných. Zdravotnické zařízení také díky dotacím nakoupilo moderní vybavení.

V kyjovské nemocnici otevřeli ARO už v roce 1969, od té doby ale neprošlo většími stavebními úpravami. Technologie se za více než padesát let vyvinuly a oddělení tak už potřebám pacientů nestačilo. „Důležitým impulsem pro rekonstrukci byla nemožnost izolovat mezi sebou jednotlivé pacienty trpící vážnou nemocí, což nové prostory umožňují,“ sdělil ředitel Nemocnice Kyjov Jiří Vyhnal.

 Kromě stavebních úprav zdravotnické zařízení obměnilo i vybavení. Zástupci špitálu nakoupili nejmodernější techniku, jež souvisí s poskytováním intenzivní péče. „Pořídili jsme na oddělení nejnovější plicní ventilátory, pohodlná lůžka s možností automatického polohování pacienta a monitoringu nezbytných funkcí,“ upřesnil.

Lékaři na Hodonínsku budou zajišťovat pacienty s ohrožením základních životních funkcí na sedmi postelích. „Nová lůžka napojená na diagnostická zařízení nám umožňují rychleji a bezpečněji přesouvat pacienty na vyšetření. Je to obrovský přínos pro bezpečnost a pohodlí pacientů i personálu,“ doplnil radní pro zdravotnictví Karel Podzimek (ODS).

Nemocnici se podařilo zrekonstruovat hlavně díky dotacím. Sto dvacet milionů dostala z evropského programu REACT-EU, čtrnáct milionů přidal kraj, jeden a půl milionu zaplatilo samotné zařízení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Kyjov

Štítky Kyjov, Jihomoravský kraj, nemocnice, ARO, lůžka, lékař, pacient, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kyjově opravili část nemocnice, aby izolovali vážně nemocné pacienty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.