Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kraj řeší, jestli boskovická a ivančická nemocnice změní správce

Velké kroky ve zdravotní péči řeší Jihomoravský kraj. Chystá jednání o možném převodu městské Nemocnice Boskovice i změnách v krajské nemocnici v Ivančicích na Brněnsku. Pokud by záměr vyšel, rozšířila by se podle úřadu péče o pacienty v regionech.

O změnách ve struktuře zdravotní péče začali v týdnu jednat krajští radní. „Obrátili se na nás z vedení města Boskovice a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA). Boskovice se chtějí bavit o možném převodu městské nemocnice na kraj a FNUSA naopak o převodu ivančické krajské nemocnice pod fakultní nemocnici. Proto vzniká pracovní skupina z odborníků, která vyhodnotí, jestli to má pro zdravotnictví v kraji smysl,“ vysvětlil hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Jednáním o změnách pověřila krajská rada náměstka hejtmana Jiřího Nantla (ODS). Podle náměstka je diskuze zatím na počátku. Je potřeba prozkoumat proveditelnost i smysluplnost obou záměrů a postarat se o informovanost zaměstnanců všech nemocnic, kterých se případný převod týká. „Jde nám o zajištění plnohodnotné akutní péče pro obyvatele i v částech kraje mimo brněnskou aglomeraci, kde působí fakultní nemocnice, a tedy minimálně zachování její stávající úrovně. To pro nás bude v těchto jednáních nepřekročitelnou hranicí,“ řekl Nantl.

Podle vedení Boskovic je debata o převodu městské nemocnice do správy Jihomoravského kraje na úplném počátku. „Prioritou je, aby zůstala pro občany Boskovic a celé spádové oblasti zachována kvalita a rozsah zdravotní péče ve stávajícím rozsahu, ambicí potom je tyto služby rozšiřovat. V neposlední řadě je pro nás zásadní, aby byly zachovány dobré pracovní podmínky pro zaměstnance nemocnice na všech pozicích a úrovních," uvedla starostka města Jana Syrovátková (Změna 22).

Zachování kvality péče a další rozvoj by čekal také ivančickou nemocnici, kterou si chce pod svá křídla vzít brněnská FNUSA. Zařízení by obyvatelům regionu nabídlo širší spektrum ambulantní péče. „Pro naši nemocnici to zase bude příležitost k rozšíření odborností, například gynekologie, porodnictví nebo LDN," vysvětlil ředitel FNUSA Vlastimil Vajdák.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Boskovice

Štítky nemocnice, zdravotnictví, boskovice, ivančice, fnusa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj řeší, jestli boskovická a ivančická nemocnice změní správce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.