Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnští záchranáři dostali jednotku intenzivní péče na kolech

Klíče od nové sanitky si od vedení města Brna převzali jihomoravští záchranáři. Do vozového parku dostali nový Mercedes-Benz, kterému se dá přezdívat pojízdná jednotka intenzivní péče. Auto má zabudovanou kompletní zdravotnickou zástavbu včetně všech systémů.

Vůz pořídilo Brno v rámci spolupráce, při níž Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje přislíbilo zakoupení jedné sanitky ročně po dobu pěti let. Záchranáři v kraji se dlouhodobě potýkají s nedostatkem vozidel. Výjezdů k pacientům ale přibývá. Každý rok zamíří zdravotníci zhruba ke 100 tisícům případů, z nichž zhruba polovina je přímo v Brně.

Nová sanitka vyšla město na necelé čtyři miliony korun. „Jsme rádi, že jsme mohli pomoci a poskytnout novou, špičkově vybavenou sanitku. V tuto chvíli jsou ve schváleném rozpočtu města Brna k dispozici čtyři miliony korun na páté vozidlo,“ řekla k zakoupení moderního vozu primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS).

Pořízené auto je v podstatě jednotka intenzivní péče na kolech. Díky kompletní výbavě sanitky budou záchranáři připraveni na řešení všech akutních zdravotních potíží. „Novinkou je jednotka C-Roads zabudovaná ve voze, která mimo jiné umožňuje vozidlům integrovaného záchranného systému preferenci na semaforech. To znamená, že na některých brněnských křižovatkách s podporou této technologie předpokládáme zrychlení průjezdu a zvýšení bezpečnosti účastníků provozu,“ informovala ředitelka jihomoravské záchranné služby Hana Albrechtová.


Nová sanitka je plně vybavená. Foto: ZZS JMK

Ohodnoť článek

Foto ZZS JMK

Štítky zdravotnická záchranná služba, jihomoravský kraj, město brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští záchranáři dostali jednotku intenzivní péče na kolech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.