Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice v Brně se bojí respiračních onemocnění. Zakazují návštěvy

K rozhodnutí zakázat návštěvy lůžkových oddělení přistoupila po Fakultní nemocnici Brno (FN Brno) také další brněnská zdravotnická zařízení. Zákaz ohlásila Úrazová nemocnice i Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA). Nemocnice Milosrdných bratří nařídila povinné respirátory.

Ještě před Vánoci informovala o zákazu návštěv FN Brno, která umožnila výjimku pouze u pacientů v terminálním stádiu a lidí s omezenou svéprávností. V případě dětí, tedy na pracovištích Dětské nemocnice Brno a příslušných odděleních FN Brno, povolilo zařízení návštěvy pouze zákonným zástupcům.

V úterý přišla s omezením rovněž brněnská FNUSA. Podle mluvčího Jiřího Erlebacha platí nové opatření v podobě zákazu návštěv od středy 11. ledna do odvolání. „Výjimky je možné udělit v terminálních stavech po předchozí domluvě se zdravotnickým personálem. U lůžka můžou být v těchto případech dvě osoby po dobu třiceti minut," informoval za nemocnici s tím, že apeluje na návštěvníky, aby používali respirátory.

Brněnská nemocnice zakázala před Vánoci návštěvy pacientů

K zákazu návštěv se pár dní před Vánoci rozhodla přistoupit Fakultní nemocnice Brno (FN Brno). Důvodem je nárůst respiračních onemocnění v populaci. Výjimka bude podle mluvčí Veroniky Plaché platit u pacientů v terminálním stádiu nebo lidí s...

Ve stejném termínu vyhlásila zákaz návštěv rovněž městská Úrazová nemocnice. Stejně jako ostatní zařízení argumentuje pokračující epidemií respiračních onemocnění, která jižní Moravu v posledních týdnech sužuje. Infekce představují riziko pro pacienty i personál. „K zákazu návštěv jsme přistoupili hlavně z důvodu ochrany pacientů, kteří k nám přicházejí z větší části na dlouhodobě plánovaný operační výkon, a chceme je tak ochránit před zhoršeným pooperačním průběhem v případě nákazy respiračním onemocněním,“ řekla epidemiologická sestra brněnské Úrazové nemocnice Lenka Jeřábková.

Mírnější opatření zvolila Nemocnice Milosrdných bratří, jež nařídila povinné nošení respirátorů. „Respirátor musí v objektu nemocnice nosit nejen návštěvy hospitalizovaných pacientů, ale také lidé, kteří dorazí do nemocnice za ambulantním ošetřením," uvedla ústavní hygienička Nemocnice Milosrdných bratří Pavla Všetečková.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Nemocnice Sokolov

Štítky zdravotnictví, nemocnice, návštěvy, onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Brně se bojí respiračních onemocnění. Zakazují návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.