Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnská nemocnice zakázala před Vánoci návštěvy pacientů

K zákazu návštěv se pár dní před Vánoci rozhodla přistoupit Fakultní nemocnice Brno (FN Brno). Důvodem je nárůst respiračních onemocnění v populaci. Výjimka bude podle mluvčí Veroniky Plaché platit u pacientů v terminálním stádiu nebo lidí s omezenou svéprávností.

Brněnská nemocnice chce opatřením, jež začne platit od středy 21. prosince, ochránit svůj personál i pacienty před respiračními onemocněními. V současné době se mezi lidmi šíří především chřípka a narůstají také zaznamenané případy nákazy koronavirem.

K dospělým pacientům zdravotnického zařízení bude platit kompletní zákaz. „Výjimky jsou možné u pacientů v terminálním stádiu onemocnění nebo u osob s omezenou svéprávností, vždy po dohodě s ošetřujícím lékařem," uvedla Plachá.

V případě dětí, tedy na pracovištích v Dětské nemocnici Brno a příslušných odděleních FN Brno, povolí zařízení návštěvy pouze zákonným zástupcům. Ti mohou děti na "nezbytně nutnou dobu" navštívit ve standardních návštěvních hodinách. Ve všední dny jde o čas mezi 15:30 a 17:30, o víkendu od 9:30 do 11:30 hodin. „Navštěvující osoba nesmí jevit známky respiračního onemocnění a bude mít nasazenou ochranu dýchacích cest," informovala mluvčí s tím, že nařízení platí do odvolání.

Ohodnoť článek

Foto FN Brno

Štítky fn brno, návštěvy, nemocnice, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská nemocnice zakázala před Vánoci návštěvy pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.