Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nemocnice na jižní Moravě přestaly omezovat návštěvy

Do většiny nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem ode dneška mohou návštěvy za pacienty každý den. Potvrdili to zástupci nemocnic i krajský radní pro zdravotnictví Jiřího Kasaly (ODS). Bez omezení jsou návštěvy například v Břeclavi, Kyjově nebo Hodoníně. Dosud byly možné jen ve středu a v neděli s ohledem na pandemii covidu.

Od dnešního dne nejsou omezené návštěvy v Břeclavi ani Hustopečích, uvedla mluvčí nemocnic Eliška Windová. V Břeclavi jsou návštěvy od 13:00 do 17:00. Stejný čas návštěv je podle mluvčího Filipa Zdražila i v kyjovské nemocnici, která také k dnešnímu dni ukončuje omezení návštěv. Každý den mohou lidé přijít i v Hustopečích nebo Hodoníně a podle Kasaly i ve Vyškově. „V Ivančicích jsou návštěvy bez omezení a v Letovicích vždy odpoledne jako dříve," poznamenal Kasala. Ve Znojmě, stejně jako ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně, umožnili návštěvy každý den už v půli minulého týdne.

Jihomoravský kraj zřizuje devět nemocnic. Jsou v Kyjově, Hodoníně, Vyškově, Znojmě, Břeclavi, Ivančicích, Letovicích, Tišnově a Hustopečích. V zařízeních přestalo od minulého týdne platit také nařízení o nošení povinné ochrany úst a nosu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KNL

Štítky ČR, nemocnice, Jihomoravský, návštěva, Jihomoravský kraj, Břeclav, Hodonín, Kyjov, ODS, Hustopeče, Vyškov, Ivančice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice na jižní Moravě přestaly omezovat návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.