Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V pracovní karanténě je v brněnské nemocnici přes devadesát zaměstnanců

Fakultní nemocnice Brno má k dnešnímu dni v izolaci kvůli covidu 239 zaměstnanců. Desítky pracovníků jsou v karanténě kvůli nakažené osobě ve svém okolí a více než devadesát lidí chodí do práce v rámci pracovní karantény. Té využívají u svých zaměstnanců také další nemocnice v kraji, situaci ale zatím zvládají.

Fakultní nemocnice Brno má kolem šesti tisíc zaměstnanců. „V domácí izolaci je 239 lidí. V domácí karanténě kvůli nákaze někoho dalšího je sedmačtyřicet lidí. A v pracovní karanténě máme dvaadevadesát lidí, kteří ale nejsou pozitivní. Testují se každý den antigenem. Po čtyřech hodinách musí mít nový respirátor, a pokud potřebují stravu, jsou v místnosti, kde jsou sami," uvedla mluvčí nemocnice Veronika Plachá.

Podle ní se daří nemocnici situaci zvládnout. „Izolace a karantény máme v jednotkách případů na všech klinikách a odděleních. Navíc operativa jede tak na osmdesát procent, čili není vše na sto procent. Pacienti sami odříkají zákroky kvůli nákaze. Mírně jsme museli na chvíli omezit péči na geriatrii, kde v jednu dobu vypadla třetina zaměstnanců, ale už je to v pohodě," řekla Plachá.

Více než sto nakažených zaměstnanců a další desítky v karanténě má brněnská svatoanenská nemocnice. „V týdnu jsme asi u dvou desítek lidí využívali pracovní karanténu. Zatím to neovlivňuje chod nemocnice," poznamenal mluvčí nemocnice Jiří Erlebach.

Znojemská nemocnice má devětatřicet lidí s pozitivním testem na covid a osmatřicet lidí v karanténě. „Pracovní karanténu využíváme u pěti zaměstnanců. Celkem máme mimo službu 179 zaměstnanců. Kromě covidu a karantény je to z důvodu dlouhodobé pracovní neschopnosti, pro jinou nemoc, z důvodu gravidity, plánovaným zákrokům a podobně," uvedla mluvčí nemocnice Petra Veselá. Nemocnice má asi tisícovku zaměstnanců.

V břeclavské nemocnici je podle mluvčí Elišky Windové v izolaci devatenáct zaměstnanců a šestnáct v karanténě, nemocnice ale situaci zvládá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Liberecká Drbna

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Jihomoravský, karanténa, COVID-19, Fakultní nemocnice Brno, Petra Veselá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pracovní karanténě je v brněnské nemocnici přes devadesát zaměstnanců  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.