Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Brně začalo očkování dětí. Zájem byl obrovský

Brněnskou fakultní nemocnici dnes zaplnilo nezvykle mnoho dětí, které se shromáždily za doprovodu rodičů už kolem poledne před hlavní budovou největšího moravského zdravotnického zařízení. Mladíci ve věku od pěti do jedenácti let se přišli na očkování proti covidu, jež nemocnice dnes oficiálně pro mládežníky spustila.

V bohunické fakultní nemocnici začali lékaři první dávky dětem podávat s odbitím poledne. Pro vakcínu si děti, které doprovázely jejich rodiče, přicházely do nemocničního kinosálu. Prostory zdravotnické zařízení speciálně upravilo a uzpůsobilo nejmladším pacientům. Kromě obvyklého lékařského vybavení našli mladíci v nemocnici množství hraček, jimiž jim chtěli zdravotníci alespoň částečně zpříjemnit ne zcela záviděníhodný zážitek a na chvíli je rozptýlit.

Zatímco některým ukápla při pohledu na jehlu slzička, jiní brali očkování statečně, jako třeba jedenáctiletý Tomáš Habán. Při injekci se ani nehnul a s ledovým klidem si nechal píchnout vakcínu. Všemu přihlížela Tomášova maminka Pavla, jež svou ratolest přivezla do Brna.

Ani na chvíli jsme o nutnosti očkování nepochybovali, je to důležité nejen pro nás, ale i pro naše okolí,“ řekla maminka chlapce, jež pracuje elektrotechnickém závodě v Drásově na Brněnsku jako bezpečnostní technik.

Tomáš Habán statečně přijímá injekci

Podobně statečně si vedli i další zájemci z řad školáků a předškoláků. Například jedenáctiletá Ema a její o dva roky mladší sestra Ela, kterou maminka dovezla až z obce Náklo u Olomouce. Obě dívky měly z injekce strach, nakonec ale vše zvládly na jedničku.

Ve Fakultní nemocnici bude očkování dětí od pěti do jedenácti let pokračovat i nadále. „Další očkovací dny máme ve úterý a čtvrtek stejně jako první den od dvanácti do sedmnácti hodin. Celkem se nám už zaregistrovalo přes osm set dětí, a to je myslím velmi slušný zájem,“ sdělila mluvčí FN Brno Veronika Plachá. Brněnská nemocnice obdržela šest tisíc dávek vakcíny pro děti v úterý. Třetinu poskytla pro další nemocnice jako například Znojmo nebo Břeclav, zbytek si fakultní nemocnice ponechala. 

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Pláteník

Štítky Brno, očkování, Děti, Covid, nemocnice, vakcína, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chci Pravici

Ani mě to nepřekvapuje. Kdyby zájem nebyl, tak není ani ten článek. Takže ať už je to pravda či ne, prostě to napíše. Co se může stát? Však dneska za lež nikdo nenese odpovědnost.

Pátek, 17. prosince 2021, 01:08Odpovědět

V Brně začalo očkování dětí. Zájem byl obrovský  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.