Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V domovech pro seniory jsou vděční za posilující dávku, tvrdí brněnský očkovací tým

Do terénu znovu vyjely mobilní očkovací týmy z brněnské Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA), které zamířily naočkovat lidi z jihomoravských domovů pro seniory. Jen za včerejší den podali vakcinační látku více než stovce důchodců. Mnozí dostali dávku už potřetí.

Zdravotníci vyjeli po krátké odmlce včera opět do dalších domovů pro seniory v Jihomoravském kraji, kde naočkovali 137 lidí. Sami byli podle svých překvapení, jak je senioři uvítali. 

Senioři i zaměstnanci nás tady vítají již jako staré známé, protože s některými jsme se viděli už potřetí. Na rozdíl od 'protizdravotnických' a antivaxerských nálad ve společnosti nás v domovech vítají s úsměvem a vděčností a v řadě z nich cíleně žádali, aby opakovaně přijížděli 'očkováci od Sv. Anny',“ popsal lékař Libor Urbánek, vedoucí mobilního očkovacího týmu FNUSA.

Podle Urbánka se počítá s mobilním očkovacím týmy svatoanenské nemocnice jako s důležitým článkem očkovacích sil i pro hromadná jednorázová očkování ve vybraných obcích a městech. Ve spolupráci s VZP se zřejmě rýsuje od nového roku i projekt očkování ve firmách v kraji,“ dodal Urbánek, jehož skupina zamíří zítra do Slavkova u Brna, kde se přihlásilo téměř 400 lidí.

Aktuálně má FNUSA celkem 104 pacienty s nemocí COVID-19. Devatenáct z nich je na anesteziologicko resuscitační klinice, na stejném místě se léčí pět post covidových pacientů. Jejich zdravotní stav je velmi vážný. Dalších osmnáct pacientů leží na jednotkách intenzivní péče, zbytek covidových pacientů je na standardních lůžkách. Část z nich je na HFNO a na kyslíku. „Stále platí, že většina pacientů ve vážném stavu je neočkovaná,“ uvedla mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská.

Běžte na injekci, nabádá hospitalizovaná pacientka s koronavirem z brněnské nemocnice

Fakultní nemocnice Brno (FN Brno) trpí nedostatkem zdravotního personálu. Na Klinice infekčních chorob narůstají počty koronavirových pacientů, z nichž mnozí jsou ve vážném stavu. Na přístrojích skončila také Kristýna Horváthová, která je na...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky Covid, Jmk, Očkování, FNUSA, domov pro seniory, Fakultní nemocnice u sv. Anny, pacient, Jihomoravský kraj, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domovech pro seniory jsou vděční za posilující dávku, tvrdí brněnský očkovací tým  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.