Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jižní Moravě nadále roste počet případů covidu

V Jihomoravském kraji přibylo za poslední týden 544 potvrzených případů covidu-19, o 246 více než před týdnem. Od začátku pandemie k dnešku bylo v kraji 158.402 případů nákazy. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví. Takzvaná týdenní incidence, tedy počet případů za týden na 100.000 obyvatel, se zvýšila z 25 na 46, v Česku je to nyní 37.

Jen za čtvrtek přibylo v kraji 133 potvrzených případů nákazy koronavirem, předchozí čtvrtek jich bylo 53. Loni v listopadu nebo letos v lednu při vrcholu pandemie přibývalo denně i více než 1000 nakažených, někdy se hodnoty blížily i ke 2000.

Týdenní incidence se o prázdninách a na začátku září pohybovala kolem deseti případů týdně na 100.000 obyvatel a kolísala o jeden případ za týden. Stoupala v průběhu září, ve druhé polovině se držela nad 20 případech na 100.000 lidí.

Markéta Chumchalová z tiskového odboru krajského úřadu řekla, že žádná ze škol zřizovaných Jihomoravským krajem dosud nemusela být kvůli nákaze onemocněním covid-19 uzavřena. V karanténě jsou ale jednotlivé třídy. „K 30. září máme nahlášenou karanténu v 11 třídách na sedmi středních školách. V těchto třídách probíhá on-line výuka,“ uvedla Chumchalová.

Pandemie v České republice propukla loni v březnu. V Jihomoravském kraji se ze 158.402 pozitivních případů 154.150 lidí vyléčilo, naopak 3436 v souvislosti s nákazou zemřelo. Zdravotníci v kraji podali lidem více než 1,3 milionu dávek vakcín proti koronaviru. Některé vakcíny jsou jednodávkové, většina ale dvoudávkových.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdeněk Vaiz

Štítky Covid, Jmk, Statistika, Brno, Jihomoravský kraj, COVID-19, infekční onemocnění, pandemie, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě nadále roste počet případů covidu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.