Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Očkovací centrum v Olympii zůstane, dokud budou mít lidé zájem

Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA) zatím nechystá uzavřít velkokapacitní očkovací centru v Obchodním centru Olympia, které funguje od 21. července pro neregistrované zájemce. Podle zdravotnického zařízení je o vakcinaci mezi lidmi stále zájem.

Spekulace ohledně ukončení provozu centra se objevily poté, co v Brně skončí od srpna zařízení v prostorách brněnského výstaviště. Mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská však uvedla, že se v nákupním středisku, které se nachází nedaleko Brna u dálnice D2, očkovat bude i nadále. Důležitý je především zájem veřejnosti, jež brala zvláště v prvních dnech po otevření zařízení v nákupáku doslova útokem.

Dokud bude o očkování zájem, v žádném případě nebudeme očkovací centrum v Olympii zavíratV současné době se pohybujeme v průměru kolem 400 podaných dávek denně (včera např. 390), celkem jsme již včera překročili číslo 10 tisíc podaných dávek od otevření centra. Stále platí, že zájem je o obě vakcíny, dá se říci, že je to půl na půl,“ sdělila Lipovská. 

V OC Olympie zdravotníci Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně očkují každý den včetně víkendů od 10:00 do 20:00.  Návštěvníci mají na výběr mezi vakcínami Comirnaty/Pfizer a Jannsen/Johnson. Zdravotníci jich mají dostatek.

Ohodnoť článek

Foto Barbora Drozdová

Štítky Očkování, Brno FNUSA, Olympia, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno, Brněnské výstaviště, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v Olympii zůstane, dokud budou mít lidé zájem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.