Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně je o očkování zájem. Nové centrum bude bez registrace

Očkovací centrum na brněnském výstavišti podá denně čtyři tisíce dávek vakcín. Velký zájem je v poslední době především o očkování dětí, termíny jsou plné na několik dní dopředu. K současným vakcinačním místům by mělo přibýt nové centrum, které vznikne v Olympii. Lidé budou moci přijít bez předchozí registrace.

Nové očkovací místo otevře příští středu v nákupním centru Olympia Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA). Zájemci si budou moci vybrat z vakcíny Pfizer a jednodávkové Johnson & Johnson. „Otevřeno bude každý den včetně víkendu. Zatím je stanovený čas od 10:00 do 20:00. Podle zájmu to budeme upravovat," uvedla mluvčí FNUSA Dana Lipovská.

Očkovací centra bez registrace v pondělí otevřela v Praze na hlavním nádraží a v nákupním centru Chodov. Na Chodov denně přijde kolem 800 lidí, na nádraží 400 až 500. V pondělí se otevře další centrum v nákupním centru na Smíchově. Očkování bez registrace umožní i Plzeňský kraj a zvažuje ho také Zlínský kraj.

Zájem o očkování dětí

V Jihomoravském kraji podali zdravotníci už přes milion vakcín proti nemoci covid-19, nejvíce právě Fakultní nemocnice Brno na výstavišti. „Očkujeme denně asi 4000 lidí, z toho 700 má první vakcínu. Kdokoliv se dnes zaregistruje, má zítra termín," uvedla mluvčí brněnské fakultní nemocnice Veronika Plachá.

Podle ní chodí na očkování lidé různého věku. „Nyní jsou to ale spíše mladí lidé. Velký zájem je o očkování dětí nad 12 let. Přítomný musí být pediatr, který je zde v pondělí a pátek. Kvůli velkému zájmu jsme tento týden přidali i čtvrtek. Denně očkujeme kolem 200 až 250 dětí," řekla Plachá. Zájem mají i samoplátci, kterých je denně asi stovka. Platí přes 800 korun za vakcínu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Jihomoravský, olympia, vakcína, Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, obchodní centrum, Brněnské výstaviště, Pfizer, Johnson & Johnson, Chodov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně je o očkování zájem. Nové centrum bude bez registrace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.