Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Brně ani Vyškově návštěvy nepovolí, Znojmo jen některé dny

Vedení nemocnic se rozhodlo, že od 25.5. návštěvy zatím nepovolí. Na stejném stanovisku se shodly fakultní nemocnice ve Vyškově i v Brně. Znojmo povolí návštěvám jen některé dny v týdnu.

Uvolňování koronavirových opatření se nebude týkat jihomoravských nemocnic. Po poradě si například nepřeje otevřít dveře návštěvám Fakultní nemocnice v Brně, Úrazová nemocnice a Nemocnice Milosrdných bratří ani ve Vyškově. 

„Vedení FN Brno přehodnotilo své rozhodnutí ohledně povolení návštěv od pondělí 25. 5. 2020 a vzhledem k doporučení týkající se opatření v nemocnicích vydaná MZ ČR, zatím i nadále platí zákaz návštěv.“ uvedl tiskový mluvčí Fakultní nemocnice v Brně Pavel Žára. 

Brno ani Vyškov návštěvy nepovolí

Přestože nemocnice zvažovaly od pondělí otevřít, ta Vyškovská není schopná zajistit podmínky stanovené ministerstvem zdravotnictví jako je například oddělení pacientů pomocí paravanu na pokojích, kde je více lidí nebo imobilní pacienti.

Zákaz prozatím nerušíme. Nejsme schopní zajistit podmínky dané ministerstvem. V pondělí rozhodneme o případném povolení pro některá oddělení, jednat by se mělo o dlouhodobě ležící pacienty," uvedl pro ČTK ředitel nemocnice Zdeněk Horák.

Návštěvy ve Znojmě mohou přijít ve středu a v nedělí

Znojmo sice návštěvy umožní, dorazit za svými blízkými však zájemci budou moci jen ve středu a v neděli od 14:30 do 16:30. Potěšit svou přítomností budou naopak moci známí pacientů Masarykova onkologického ůstavu v Brně, v nemocnicích v Břeclavi, Hustopečích a v Kyjově. Kvůli pandemii koronaviru byly nemocnice návštěvám uzavřené celé týdny. 

"Za příznivého počasí a dobrého stavu pacienta preferujeme návštěvy v areálu nemocnice jako například zahrada nebo chodba. Každý pacient může mít na návštěvě maximálně dva lidi. Na vícelůžkovém pokoji bude návštěva pouze u jednoho pacienta, proto je omezená na 20 minut," uvedla mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nemocnice, návštěvy, koronavirus, návštěva, Brno, Znojmo, Vyškov, pacient, Fakultní nemocnice Brno, Nemocnice Vyškov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice Milosrdných bratří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Brně ani Vyškově návštěvy nepovolí, Znojmo jen některé dny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.