Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice v Brně má dalšího pacienta s podezřením na koronavirus

Fakultní nemocnice Brno má dalšího pacienta s podezřením na koronavirus, uvedl mluvčí nemocnice Pavel Žára. Nemocnice pošle odběry do Prahy a bude čekat na výsledky. Pacient přišel podle Žáry ve středu s dalším člověkem, u kterého už výsledky testů koronavirus vyloučily. V minulosti už nemocnice nechala na koronavirus otestovat další dva pacienty, ani u nich se nakáza nepotvrdila. Hygienici už provedli ke středě více než 70 odborných konzultací, u většiny případů vyhodnotili podezření jako neopodstatněné a u zbytku byly testy negativní.

Oba noví pacienti přišli do nemocnice ve středu. „U jednoho už výsledky byly negativní a u druhého je pošleme do Prahy," uvedl Žára. Pacienta s problémy po návratu z Itálie vyšetřila i znojemská nemocnice, podle její mluvčí Petry Veselé ho ale nakonec epidemiolog vyhodnotil jako nerizikového. Přesto nemocnice využila možnost otestování, aby prověřila funkčnost systému odběru, uvedla Veselá.

Podle vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renaty Ciupek poskytli hygienici ke středečnímu dni víc než sedm desítek konzultací u pacientů s podezřením na koronavirus. U většiny bylo podezření vyhodnoceno jako neopodstatněné, u necelé desítky rozbory koronavirus nepotvrdily.

Epidemie koronaviru vypukla koncem loňského roku v Číně, kde od té doby zemřelo několik tisíc lidí a nakazily se desítky tisíc dalších. Koronavirus se rozšířil i do dalších zemí, jako jsou například Jižní Korea nebo Írán, v Evropě je valná většina případů v Itálii.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky koronavirus, Brno, fakultní nemocnice, COVID-19, nemocnice, pacient, Praha, Fakultní nemocnice Brno, Petra Veselá, Itálie, pandemie covidu-19, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Brně má dalšího pacienta s podezřením na koronavirus  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.